« Ερντογάν στείλε το γιο σου στον πόλεμο» φωνάζουν οι μανάδες των νεκρών

Υπο τον έλεγχο Κούρδων και η πόλη Βάρντον

 

Φλέγεται η Τουρκία, με το PKK να ελέγχει ολόκληρες πόλεις ενώ το αίμα των Τούρκων στρατιωτών που ρέει άφθονο προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις εναντίον του Ρ.Τ.Ερντογάν. Το ηθικό του Τουρκικού στρατού παραμένει εξαιρετικά χαμηλό με τις ΤΕΔ να διεξάγουν ψυχολογικές επιχειρήσεις ανύψωσης του ηθικού τους ενώ οι βαριές απώλειες και κυρίως η ανικανότητα ελέγχου ολόκληρων περιοχών εντός της τουρκικής επικράτειας δημιουργεί φόβο με τις μητέρες των στρατιωτών να ξεσπούν εναντίον του “Σουλτάνου” καλώντας τον ίδιο να στείλει τα δικά του παιδιά στον πόλεμο για να τα μαζέψει μέσα σε…φέρετρα!tourkoi nekroi

Ήταν θέμα χρόνου οι εικόνες από τις κηδείες των Τούρκων να αρχίζουν να επηρεάζουν το ηθικό και να δημιουργούν μια ανυπακοή συμμόρφωσης της τουρκικής κοινωνίας προς τις υποδείξεις του Ερντογάν για συνέχιση του πολέμου!

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Ζαμάν,δημοσιοποίησε βίντεο από τη κηδεία στρατιώτη καταγόμενου από το Βαν που σκοτώθηκε στις συγκρούσεις στο έδαφος της Συρίας.

Συγγενείς του νεκρού αλλά και πολύς κόσμος μετέτρεψαν τη κηδεία σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επιλογής Ερντογάν να εμπλέξει τη χώρα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Το σύνθημα που κυριάρχησε απευθυνόμενο προς τον Τούρκο πρόεδρο ήταν να “στείλει το γιό του στο στρατό”CL-ChueW8AAIa4S

Ταυτόχρονα, το PKK έχει θέσει υπό τον έλεγχο του ολόκληρες περιοχές ενώ με απόφαση της νομαρχίας του Μους η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 08:30, συνεχίζεται ενώ αναφέρεται πως η περιοχή είναι στον έλεγχο του HPG.

H νομαρχία ανέφερε πως το PKK έχει εγκαταστήσει εκρηκτικά σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Σχετικά με το θέμα, το πρακτορείο ειδήσεων Dicle, έγραψε πως το HPG μπήκε στην πόλη χτες το βράδυ, διασφάλισε τον έλεγχο, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Dicle, τα μέλη του HPG τηλεφώνησαν στην αστυνομία, ανέφεραν πως η πόλη είναι υπό τον έλεγχο τους και έκαναν έκκληση σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς να μην βγουν στον δρόμο για λόγους ασφαλείας. .

Η Σαμπιτέ Εκιντζί-δήμαρχος του Βάρτο, μιλώντας στην εφημερίδα Εβρενσελ, είπε : ¨ Από την νύχτα υπάρχουν πυρά στην πόλη. Μάθαμε πως σε πολλές συνοικίες της πόλης βρίσκονται αντάρτες του HPG. Σε πολλά σημεία έχουν σκαφτεί τάφροι¨.

Η Εκιντζί σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς πως οι δρόμοι είναι υπό τον έλεγχο του HPG και ότι στρατός και αστυνομία έχουν αποσυρθεί στα φυλάκια, είπε πως ¨ Λόγω των συγκρούσεων δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι αλλά όντως αυτά που ακούσαμε, είναι προς αυτή την κατεύθυνση¨.

Η Εκιντζί είπε πως αυτή τη στιγμή δεν γίνεται είσοδος και έξοδος στην πόλη και πρόσθεσε πως

¨Μάθαμε πως έχει συγκεντρωθεί στρατός σε σημείο κοντά στην είσοδο της πόλης. Εάν γίνει στρατιωτική επιχείρηση θα υπάρξουν σφοδρές συγκρούσεις. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν χιλιάδες πολίτες. Δυνητικά μια επέμβαση μπορεί να αποφέρει θλιβερά αποτελέσματα. Σε περίπτωση στρατιωτικής και αστυνομικής επέμβασης, οικογένειες και σπίτια δεν θα συνυπολογιστούν

Δείτε εικόνες από την πόλη Βάρτο στην Ανατολική Τουρκία με τους μαχητές του PKK να περιπολούν στους δρόμους1

2varto6