Ελλάδα: Αποικιοκρατικές οι συμπεριφορές των τροϊκανών

Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως αποικία καθώς πριν καν υπογραφεί η νέα συμφωνία (μνημόνιο) που θα «σώσει» τάχατες τη χώρα αλλά και προτού εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας στις διεθνείς υποχρεώσεις οι τροικανοί ή το κουαρτέτο που είναι εντεταλμένο να υποδεικνύει σε μια φερόμενη ως κυρίαρχη χώρα τι να κάνει , τώρα ζητούν νέα   μέτρα χωρίς να δεσμεύονται κατα πόσο η καθημαγμένη Ελλάδα θα πάρει έστω και ένα ευρώ.ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÉ ÓÅ ÁÓÖÁËÉÓÔÉÊÁ ÔÁÌÅÉÁ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ

Έτσι ζητούν  από την   κυβέρνηση Τσίπρα να δεσμευτεί για ακόμα μια σειρά μέτρων  για να δοθούν τα χρήματα για να καλυφθούν μόνο οι υποχρεώσεις της Ελλάδας  στους ξένους.

Η κυβέρνηση καλείται να λάβει μέτρα δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι απλά για να δανειστεί η χωρα  δεκάδες δισεκατομμύρια για να πληρωθούν οι “εταίροι” που της προσφέρουν τάχατες απλόχερη… αλληλεγγύη.

Ετσι ένα μεγάλο πακέτο με προαπαιτούμενα μέτρα καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση εντός του Αυγούστου, με «αντίβαρο» την εκταμίευση μιας μεγάλης πρώτης δόσης που μπορεί να κινηθεί μεταξύ 20-25 δισ. ευρώ.Από τις πρώτες συζητήσεις με τους αξιωματούχους των δανειστών -και κυρίως του ΔΝΤ- η κυβερνητική πλευρά βρέθηκε με 16 νέα προαπαιτούμενα τα οποία έπεσαν στο τραπέζι προκαλώντας αρνητική αίσθηση.

Τα 16 μέτρα 

Τα μέτρα, που ζητείται να υλοποιηθούν εντός τριών μηνών (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο- Νοέμβριο), περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αλλαγή νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο και στα νοσοκομεία, για τις ρυθμίσεις μεγάλων χρεών, ακόμη και για τις επιδοτήσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Από το πακέτο μέτρων που οι εταίροι θέτουν ως προϋπόθεση για την έναρξη νέας χρηματοδότησης στην Ελλάδα δεν λείπουν ακόμη η κατάργηση φοροαπαλλαγών στους αγρότες, ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η μείωση της δαπάνης για επιδόματα θέρμανσης, “ακόμη και η μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ από μισθούς και συντάξεις για όλους όσοι οφείλουν στο Δημόσιο και στις τράπεζες”.
1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.

3. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για “φακελάκια”.

4. Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.

5. Τη μείωση στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.

6. Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αρχίζοντας από τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%, αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.

7. Την αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές.

8. Την επίτευξη των αναγκαίων τροποποιήσεων έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.

9. Τη μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φαρμάκων και την επανεξέταση των ορίων στη συνταγογράφηση γενοσήμων.

10. Την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

11. Τον έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.

12. Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)

13. Την μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

14. Την αλλαγή του νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).

15. Την απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ. Ενώ, ως προτεραιότητα εμφανίζεται η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.

16. Την ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και την πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Παράλληλα, απαιτείται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.

Που θα πάνε τα 25 δισ.ευρώ

Η κυβέρνηση ζητά να εκταμιευθεί και δόση της τάξης των 20-25 δισ. ευρώ με την οποία θα καλύπτεται:
– η λήξη των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου και τα οποία ανέρχονται σε 3,2 δισ. ευρώ·

– η κάλυψη των 7,16 δισ. ευρώ του δανείου «γέφυρας» που ελήφθη τον Ιούλιο και πρέπει να αποπληρωθεί τον Οκτώβριο·

– διάφορες άλλες λήξεις δανείων και χρέους, όπως, για παράδειγμα, το 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο·

– η προκαταβολή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ – βέβαια, το ποσό αυτό θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό του ESM·

Την ίδια στιγμή το μέλλον που ονειρέυονται για την Ελλάδα οι τροικανοί φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει σε αυτό που είχαν οι αποικίες στης Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας των χωρών εκτοντάδες χρόνια πριν.

Την μετατροπή όλων των Ελλήνων σε δούλους που θα δουλεύουν με μισθούς πείνας των 350 ευρώ αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους επιπέδου…Ροκφέλερ ζητά το “κουαρτέτο” (πρώην τρόικα) από την ελληνική αριστερή κυβέρνηση ως ένα από τα προαπαιτούμενα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την ολοκλήρωση της επώδυνης “συμφωνίας”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σαββατιάτικης εφημερίδας, οι δανειστές ανοίγουν θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και μείωσης του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, ζητούν συνολική επανεξέταση του μισθού των 586 ευρώ από το Φθινόπωρο και μετά, ενώ έχουν κάνει νύξεις για εισαγωγή του θεσμού της μικροεργασίας με μισθό… 350 ευρώ.

Ζητούν επίσης να αλλάξει το ισχύον καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις, αλλά και ο συνδικαλιστικός νόμος, μετά από διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

Επιπλέον, ζητούν να καταργηθεί η διάταξη του νόμου 4131 που προβλέπει την επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ.

Και ενώ το μνημόνιο ακόμα δεν έχει συμφωνηθε(ί) ουδείς γνωρίζει τι άλλο θα ζητήσουν  ως “προαπαιτούμενο” για να ανοίξουν την στρόφιγγα  της «αλληλεγγύης»