Νέο Συμβουλευτικό Σώμα για το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Παν.Λευκωσίας


 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 η πρώτη συνεδρία του νέου Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Κέντρο το οποίο έχει συμπληρώσει 21 χρόνια λειτουργίας ως δεξαμενή σκέψης και ένα ανεξάρτητο κέντρο προβληματισμού και διακίνησης ιδεών, έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα πολύπλευρο έργο συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής για διάφορα θέματα στην Κύπρο και ευρύτερα.image002

Σημειώνεται επίσης ότι έχει συμβάλει στην παρουσίαση και προώθηση ζητημάτων που απασχολούν την Κύπρο σε διάφορα φόρα στην ΕΕ αλλά και διεθνώς. Ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά σε διάφορα διεθνή δίκτυα για ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.Τα μέλη του Συμβουλευτικού Σώματος θα καταθέτουν απόψεις για το έργο που επιτελεί το Κέντρο με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του, εντός και εκτός Κύπρου καθώς και την προώθηση της οικονομικής ενίσχυσης του για να αντεπεξέλθει με επιτυχία στους στόχους που τίθενται. Στην παρούσα συγκυρία λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην ανάδειξη σοβαρών θεμάτων όπως η οικονομική κρίση, το Κυπριακό και γεωπολιτικά ζητήματα. Ταυτόχρονα θα συνεχισθούν οι προσπάθειες συμβολής στην αναβάθμιση του δημοσίου βίου και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για τα θέματα που μας απασχολούν.

Το Συμβουλευτικό Σώμα αποτελείται από τα εξής μέλη: Θεοφάνους Ανδρέας, Πρόεδρος, Αλεξάνδρου Χρίστος, Αριστοτέλους Άριστος, Βασιλειάδου Μαρία, Καρύδης Νικόλας, Κέντας Γιώργος, Μάτση Σοφία, Προκοπίου-Κουκκίδου Άννα, Σαββίδης Πέτρος, Σακκαδάκη Αλεξία, Σολωμού Αιμίλιος, Σταυρινίδης Χάρης και Χ’’Γεωργίου Ζαχαρίας, Γραμματέας.