Βρήκε και όνομα ο Ακιντζί:«Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»

Η ονομασία «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» συζητείται για το νέο κράτος στην Κύπρο, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στους Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι πήγαν στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής.ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ - ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Χουριέτ”, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται από το Μάιο συζητούν όλα τα θέματα, εκτός του θέματος των εγγυήσεων. Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμα ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν με την ίδια ταχύτητα, ενδέχεται να μπορέσουν να βρουν λύση εντός μερικών μηνών. Οπως αναφέρεται ο κ. Ακιντζί για πρώτη φορά έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται.

Δίνουν και εξηγήσεις για τους υδρογονάνθρακες

Στο μεταξύ :

Για την εργασία που έχει κάνει στο θέμα της ενέργειας και του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τις δύο σχετικές εκθέσεις ενημέρωσε τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί ο Michael Leigh της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης “German Marshall Fund” που βρίσκεται στην Κύπρο για ανταλλαγή απόψεων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωση του “προεδρικού” αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα κατεχόμενα και ο κ. Ακιντζί του εξέφρασε την άποψη ότι στη βάση των κοινών οφελημάτων για όλες τις πλευρές που θα προκύψουν από τις νέες ευκαιρίες της λύσης που θα βρεθεί στο Κυπριακό, θα μπορέσει να γίνει πιο ασφαλής και αποδοτική η εκμετάλλευση των φυσικών πηγών στην ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου ο  Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, είχε συνάντηση σήμερα στο λεγόμενο Προεδρικό, στα κατεχόμενα με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, διαπιστευμένο στην Τουρκία, Richard Moore.