Κυνική ομολογία Τσίπρα:«Ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο»

Σε μια κυνική ομολογία προέβη σήμερα τα ξημερώματα ο Ελληνας  πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι “ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%”.Η ομολογία αυτή προκαλεί εύλογα   ερωτήματακατ πόσο: Γνώριζε τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης πριν τις εκλογές όταν έταζε στον ελληνικό λαό “σχίσιμο των Μνημονίων” και το εκανε εν γνώσει του;  Τον παραπληροφόρησαν και δεν είχε ιδέα σε ποιό σημείο της οικονομικής κατάρρευσης βρισόταν η Ελλάδα;newego_LARGE_t_1101_54459233_type12713

Να υπενθυμίσουμε  ότι προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός έλεγε “οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη και εμείς θα κτυπάμε τα νταούλια”.

Ιδού κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την χθεσινή του ομιλία:

“Με ρωτήσατε γιατί δεν πήρατε τη συμφωνία που είχατε τη δυνατότητα να πάρετε στις 25 Γενάρη με τα 2 δισ ευρώ. Καλά εμείς δεν την πήραμε, εσείς γιατί δεν την πήρατε;” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

“Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να παραδεχθούμε αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Γιατί δεν την παίρνατε να σώσετε τη χώρα; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισ. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο όλα αυτά που αναγκαζόμαστε τώρα να προωθήσουμε αλλά και βαριά δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσετε εσείς αν παρέμενε το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας .

Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν το αφήσατε εσείς επειδή είχατε την ευκαιρία και κάποιοι σας εμπόδισαν για να πάμε σε εκλογές. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%. Και αυτή την πραγματικότητα ας τη συνομολογήσουμε για να δώσουμε τη μάχη από κοινού ώστε αυτό το χρέος να πάψει να είναι στο 180%, να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στόχο της αναδιάρθρωσης του χρέους” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Κάνατε αναφορά ανάμεσα στο νέο και το παλιό. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι το νέο είναι αυτό που κραυγάζει . Δεν είναι το καινούριο η αντίληψη του σκληρού φιλελευθερισμού, παραδεχθείτε το. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις είναι οι αντιλήψεις του χθες όχι το καινούριο, όχι οι αντιλήψεις του αύριο” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Δυστυχώς, ο Έλληνας πολίτης έχει κάθε λόγο να νιώθει προδομένος. Οι μη πραγματοποιηθείσες υποσχέσεις μπορούν πλέον να του στοιχίσουν, ακόμα και το σπίτι του. Γιατί οι διατάξεις που ψηφίστικαν τα ξημερώματα αυτό το σκοπό έχουν, την Εστία του Έλληνα.