Ελλάδα: Δεκτό κατά πλειοψηφία από τις Επιτροπές το δεύτερο πακέτο

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015.newego_LARGE_t_1101_54535449_type12713

Το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, εγκρίθηκε με την θετική γνώμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Κατά τάσσονται η ΧΑ και το ΚΚΕ.
Η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν το λόγο -μεταξύ των οποίων Δ. Στρατούλης, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Πετράκος, Δ. Χαραλαμπίδου- να παραμένουν στο “όχι” τους.
Ακολουθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο χρόνος έναρξης της συζήτησης καθώς και η ώρα της ψηφοφορίας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επιχειρήσει να καθυστερήσει και πάλι τη συνεδρίαση.
Μιλώντας στη συνεδρίαση των Επιτροπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο, δήλωσε κάθετα αντίθετη στην ακολουθούμενη διαδικασία και έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση της Δημοκρατίας.
“Αυτό που μου ζητείται είναι αν μπορούσα να εξέδιδα και μια σφραγίδα που θα λέει ‘η Βουλή των Ελλήνων’ να τους τη δώσουμε για να επικυρώσουν τα φιρμάνια τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε, δε, ότι απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον πρωθυπουργό με την οποία τούς ζητεί να ενημερώσουν επισήμως τους ομολόγους τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται αυτό το νομοσχέδιο καταναγκαστικά.