Με διαδηλώσεις υποδέχονται τον Γιούνκερ στη Βουλή

Κινητοποιήση διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 11:00π.μ.  η πλατφόρμα «η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί», και καλεί τον κυπριακό λαό να συμμετέχει σε αυτή. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί έξω απο το σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία και στη συνέχεια, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ώρα που ο κ. Γιούνγκερ θα προσφωνεί την Ολομέλεια.newego_LARGE_t_1101_54520270_type12713

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του καλεί το λαό να συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας σημειώνοντας τα πιο κάτω:«Τα όσα εξελίχθηκαν τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα έχουν αναδείξει με ακόμη πιο έντονο τρόπο τα σοβαρά ελλείμματα δημοκρατίας, τον αυταρχικό και αντιδραστικό χαρακτήρα του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και γενικότερα μια στάση και συμπεριφορά που καμία σχέση έχει με τις διακηρυγμένες αρχές της Ε.Ε. για αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό και δημοκρατία.

Οι εκβιαστικές πρακτικές και η τιμωρητική διάθεση κατά της Ελλάδας μέσα από την επιβολή σκληρών, αδιέξοδων και βαθιά αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, αποτελεί συνέχεια των όσων προβλέπουν τα ευρωπαϊκά μνημόνια τα τελευταία χρόνια σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.

Οι λαοί και οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αναγκάσουν τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ριζική αλλαγή κατεύθυνσης ώστε από Ευρώπη του ακραίου αυταρχισμού, των μονοπωλίων και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σ´ αυτό το πλαίσιο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ στην Κύπρο, θα πρέπει να αποσταλούν ισχυρά μηνύματα δυσαρέσκειας και αντίθεσης απέναντι στις αντιλαϊκές, στην ουσία τους αντιευρωπαϊκές πολιτικές και πρακτικές του διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Το ΑΚΕΛ στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η πλατφόρμα «η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί», και καλεί τον κυπριακό λαό να συμμετέχει σε αυτή. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 11:00π.μ. στο σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία και στη συνέχεια, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ώρα που ο κ. Γιούνγκερ θα προσφωνεί την Ολομέλεια.»

16/7/2015