Ερευνες για υπερπληρωμές εργολάβων στο ΣΑΛ Λάρνακας

Με μιά αιφνιδιαστική κίνησή της η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου σε ενδελεχή έρευνα των κεντρικών γραφείων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας ύστερα από καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος από ενδεχόμενες υπερπληρωμές σε εργολάβους22676472-7647.det_b.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ παρέλαβαν διάφορα έγγραφα και τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία θα διερευνήσουν προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.

Οι έρευνες των ανδρών του ΤΑΕ Αρχηγείου έγιναν με κάθε διακριτικότητα με τους αστυνομικούς να καταφθάνουν στα γραφεία με πολιτική περιβολή και με οχήματα με συμβατικούς αριθμούς.

Οι έρευνες έγιναν στην παρουσία του αναπληρωτή Διευθυντή και αριθμού υπαλλήλων του Συμβουλίου.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛ ζητώντας εξηγήσεις για ενδεχόμενες υπερπληρωμές σε εργολάβους που θεωρείται ότι έγιναν με την μέθοδο των πληρωμών έναντι λογαριασμού αλλά και έναντι απαιτήσεων του εργολάβου χωρίς να έχουν ελεγχθεί κατά πόσον δικαιολογούνταν.

Τα εν δυνάμει αδικήματα αφορούν τρία συμβόλαια για το αποχετευτικό της Λάρνακας ενώ πρόκειται να ερευνηθούν άλλα δύο από τα 19 συμβόλαια που έχουν ανατεθεί.