Απέτρεψε κομματικές παρεμβάσεις λέει τώρα ο Πενταράς

«Η ΚΥΠ όχι μόνο δεν ενεπλάκη σε πολιτικά παιχνίδια, αλλά αντίθετα ο υποφαινόμενος απέτρεψε κάθε προσπάθεια κομματικών παρεμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο παραιτηθείς προϊστάμενος της ΚΥΠ, Ανδρέας Πανταράς. 20150711_pentaras

Επαναλαμβάνει επίσης πως όσο ήταν προϊστάμενος της ΚΥΠ, η Υπηρεσία υπηρέτησε πιστά και με ευλάβεια την εθνική της αποστολή χωρίς τη παραμικρή παρέκκλιση από αυτή. Η αγορά του εν λόγω συστήματος, προσθέτει, «έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, περιλαμβανομένης της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου. Αποδείχθηκε μια πολύ σημαντική αγορά αφού απέφερε σημαντικές επιτυχίες σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας».

Η  ανακοίνωση του κ. Πενταρά

«Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αποδίδουν στη ΚΥΠ εξωθεσμική δραστηριότητα. Ξεκαθαρίζω ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη για διαφάνεια, αλλά συστήνω προσοχή στις κακόβουλες διαρροές προς τον Τύπο οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα, αλλά έχουν σαν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στη κοινή γνώμη. Όσο ήμουν προϊστάμενος της ΚΥΠ, η Υπηρεσία υπηρέτησε πιστά και με ευλάβεια την εθνική της αποστολή χωρίς τη παραμικρή παρέκκλιση από αυτή. Η αγορά του εν λόγω συστήματος έγινε με τη τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, περιλαμβανομένης της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου. Αποδείχθηκε μια πολύ σημαντική αγορά αφού απέφερε σημαντικές επιτυχίες σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Για όλα τα πιο πάνω θα ενημερώσω εφόσον κληθώ, τόσο τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Υπενθυμίζω ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ΚΥΠ που εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής, προβλέψαμε ανεξάρτητη επιτροπή που θα διορίζεται από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η οποία θα ελέγχει τη νομιμότητα των δράσεων της ΚΥΠ. Θα ήταν ανακόλουθο και αντιφατικό από τη μια να προβαίνουμε σε παράνομες δραστηριότητες και από την άλλη να εισηγούμαστε επιτροπή για έλεγχο της νομιμότητας των δράσεών μας. Τέλος και προς απάντηση υπονοουμένων που αναγράφονται σε σημερινά δημοσιεύματα περί εμπλοκής της ΚΥΠ σε πολιτικά παιχνίδια, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Υπηρεσία όχι μόνο δεν ενεπλάκη σε τέτοια παιχνίδια, αλλά αντίθετα ο υποφαινόμενος απέτρεψε κάθε προσπάθεια κομματικών παρεμβάσεων.

Ανδρέας Πενταράς

τ. Προϊστάμενος ΚΥΠ»