Iskra: «Λέσχη καταλήστευσης και φτωχοποίησης χωρών και λαών η ευρωζώνη»

Ως “λέσχη καταλήστευσης και φτωχοποίησης χωρών και λαών” χαρακτηρίζεται η Ευρωζώνη σε άρθρο που αναρτήθηκε νωρίτερα απόψε στο iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.newego_LARGE_t_1101_54533476_type12713

Στο άρθρο γίνεται λόγο για “έγγραφο – σοκ” του Eurogroup σε βάρος της χώρας μας και για “υποχωρήσεις που ανοίγουν την όρεξη των εκβιαστών της ΕΕ”.
Ο συντάκτης του άρθρου βάζει στο στόχαστρο τα ΜΜΕ, καταγγέλλοντας ότι “παροτρύνουν εμμέσως πλην σαφώς στην αποπομπή Λαφαζάνη και Στρατούλη από την κυβέρνηση” και ότι εμφανίζουν ως “πληροφορίες τις μύχιες επιθυμίες τους”.
“Γίνεται σαφές ότι για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ αλλά και τα δεσπόζοντα μεγάλα συμφέροντα στην χώρα, η ενδεχόμενη έγκριση νέου μνημονιακού πακέτου από τις Βρυξέλλες συνδέεται με την απαίτηση για άκρως συντηρητικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα” αναφέρεται ακολούθως στο άρθρο.
Κατά τον συντάκτη του άρθρου, παραμένει ερώτημα “αν εντός της Κυριακής θα μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους ‘θεσμούς’ καθώς και η έκταση και το βάθος των μέτρων που θα περιέχει αυτή η συμφωνία”.
“Το Eurogroup πάντως προτείνει πριν την συνομολόγηση της πλήρους συμφωνίας της Ελλάδας με τους ‘θεσμούς’ να νομοθετήσει μέχρι την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση μια δέσμη σκληρών μέτρων, προκειμένου να επιδείξει ‘αξιοπιστία’ έναντι των πιστωτών” καταλήγει το άρθρο, στο τέλος του οποίου παρατίθενται μια σειρά από αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα με ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

 

Εως εδώ…λέει ο Π.Καμένος
«Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Απεδείχθη ότι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ» συνεχίζει το tweet του κ. Καμμένου.