Τρέχει να προλάβει το διευθυντήριο της τρόικας

Eurogroup Finance ministers meetingΟι απειλές και οι προσπάθειες να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό με οικονομική ασφυξία αν δεν ταχθεί υπέρ του «ναι» κατέρρευσαν  και  η ελίτ της Ε.Ε.τρέχει να προλάβει προκειμένου να περιορίσει τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το ευρώ στις διεθνείς αγορές και τα χρηματιστήρια.Ετσι ξεκινά ένα μαραθώνιο για να περισώσει το γόητρο της και να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση η οποπία τώρα έχει για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες νωπή λαϊκή εντολή.

1.Τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει εντός του πρωινού της Δευτέρας με τον Γερούν Ντάισλεμπλουμ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Μάριο Ντράγκι.

2. Συνεδίαση του Euroworking Group
Οι διευθυντές των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Euroworking Group, το οποίο θα προετοιμάσει την συνάντηση των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

3. Συμβούλιο των διοικητών της ΕΚΤ
Αυτή η συνάντηση είχε προαναγγελθεί από την Παρασκευή από τον διοικητή της Τράπεζας της Αυστρίας Εβαλντ Νοβότνι. Το συμβούλιο θα εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας, το οποίο εστάλη το βράδυ της Κυριακής από την Τράπεζα της Ελλάδας για αύξηση του ΕLA προς την Αθήνα.

4. Συνάντηση κορυφής Ολάντ-Μέρκελ
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι για ένα δείπνο εργασίας το οποίο θα εξετάσει «τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Τρίτη
1. Σύνοδος ηγετών της ευρωζώνης
Ζητήθηκε από την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και θα γίνει στις Βρυξέλλες την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα. Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής θα συνεδριάσει το Eurogroup.