Τσίπρας:Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν,νίκησε η δημοκρατία

ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΟΧΙ  - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΜε την φράση “Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία”, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας “ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε”.

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο να πει την Κυριακή ξεκάθαρα ένα μεγάλο και περήφανο “όχι” στα τελεσίγραφα.

Nωρίτερα,ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, κάλεσε τους Έλληνες επιλέξουν το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αλλά ταυτόχρονα να πουν το ίδιο και στο διχασμό.

«Τη Δευτέρα», είπε, «δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας χωρίζει».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στο δημοψήφισμα δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν, υπό το κράτος των εκβιασμών, θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός είπε ότι η αναφορά της έκθεσης του ΔΝΤ στο ελληνικό χρέος δικαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και πρόσθεσε πως για να καταστεί τέτοιο «ο μόνος τρόπος είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος».

Αυτή η θέση, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών στην ελληνική πλευρά, μολονότι, όπως είπε, η έκθεση του Ταμείου που διέρρευσε χθες, είναι σαφής ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αυτό, κατά την άποψη του Πρωθυπουργού, δικαιώνει την επιλογή του ιδίου και της κυβέρνησής του να μην αποδεχτούν μια συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους.

Τέλος, στέλνοντας μήνυμα κατά του διχασμού, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες «πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον».