Ο Σόιμπλε φοβάται τώρα μετάδοση της ελληνικής κρίσης

Η ευρωζώνη θα “κάνει τα πάντα για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο μετάδοσης” της ελληνικής κρίσης, διαβεβαίωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Eurogroup Finance Ministers meeting

Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα συναντήσει “μεγάλες δυσκολίες μέσα στις επόμενες ημέρες”, διαβεβαιώνοντας πάντως πως η χώρα παραμένει “μέλος της
ευρωζώνης”.

Νωρίτερα  το Σάββατο προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ , δήλωσε ότι η Ελλάδα έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις, ότι δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω συνομιλίες με την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο πως ποτέ δε μπορείς να αποκλείσεις τις εκπλήξεις με την Ελλάδα.

Ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξ Στουμπ, ανέφερε πως υπάρχει μια σαφής συναίνεση στο Eurogroup πως δεν μπορεί να δοθεί παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα. Χαρακτήρισε δυσάρεστη έκπληξη την προκήρυξη δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως το Plan B πλησιάζει να γίνει Plan Α.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουί ντε Γκίντος, είπε πως η απόφαση για δημοψήφισμα έχει κάνει τη ζωή δυσκολότερη για όλους, καθιστώντας λιγότερο πιθανή μια θετική έκβαση σε όλη αυτήν την ιστορία.