Συνελήφθη ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας

 

Αυριο θα οδηγηθεί  στο Δικαστήριο  για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων.

VERGASΣτο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διεξάγονται στο γραφείο του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα μετά την σύλληψη του

Ο Δήμαρχος Πάφου οδηγήθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πάφου όπου διενεργούνται έρευνες από κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του κ. Βέργα στις 18:30 το απόγευμα ως ύποπτο για την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων που αφορούν την υπόθεση διαχωρισμού των οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί .

Μετά την σύλληψη του το απόγευμα ο Δήμαρχος Πάφου οδηγήθηκε στο γραφείο του στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου όπου η Αστυνομία προβαίνει σε έρευνες, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ήθελε να πει οτιδήποτε ανέφερε « δεν έχω να πω τίποτα» .

Η απόφαση για την σύλληψη του Σάββα Βέργα δόθηκε από την νομική υπηρεσία μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που έχουν συλλέξει οι ανακριτές για τα απειλητικά μηνύματα τα οποία είχαν σταλεί από κινητό τηλέφωνο για την υπόθεση Aristo.

Η σύσκεψη της Νομικής υπηρεσίας έγινε στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου .

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμαρχος Πάφου στην ανάκρισή του και στη λήψη κατάθεσής του περιέπεσε σε αντιφάσεις.

Στην κατάθεσή του είχε αναφέρει πως δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιες ακριβώς ώρες είχε συνομιλήσει με τη συνεργάτιδά του Μαρία Σολομωνίδου και πως βρισκόταν στο Δημοτικό Μέγαρο την ώρα της αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων .

Οι ανακριτές της υπόθεσης ανέλυσαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της συσκευής του Δημάρχου προκειμένου να καταλήξουν σε τελικά συμπεράσματα.

Καθοριστική στην σύλληψη του Σάββα Βέργα ήταν  η συνδρομή ειδικού σύμφωνα με την οποία κατά την ώρα που στέλνονταν τα μηνύματα η Μαρία Σολομωνίδου και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας βρίσκονταν στο ίδιο σημείο .

Τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν εναντίον της αναπληρώτριας Δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου Ανδρούλας Ευθυμίου , του δημοτικού συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος και του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου.
Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ωστόσο πως απειλητικό μήνυμα στάλθηκε και στον ίδιο τη βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου.