Le Monde: €1,5 δισεκ. έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν στη Γερμανία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν την Δευτέρα, 22 Ιουνίου, από τις ελληνικές τράπεζες υπό το φόβο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας των Ελλήνων για το μέλλον της Ελλάδας και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ.ImageHandler_144

Τα κεφάλαια που έφυγαν μαζικά από την Ελλάδα βρήκαν… καταφύγιο στη Γερμανία, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα δίχως όμως να κατονομάζει τις πηγές της.

Η εφημερίδα “Le Monde” σχολιάζει επίσης πως, τα χρήματα των Ελλήνων εξακολουθούν να βγαίνουν από τις τράπεζες. Η εκροή χρημάτων συνεχίζεται και μάλιστα, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η ημέρα όπου σημειώθηκε ρεκόρ στην απόσυρση χρημάτων ήταν η περασμένη Παρασκευή, 19 Ιουνίου, με το ποσό να φθάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Έλληνες «σήκωσαν» από τις τράπεζες χρήματα ύψους 5 δισ. ευρώ γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη ευρωπαικές πηγές. Κάνοντας έναν απολογισμό των χρημάτων που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες από τότε που ξέσπασε η κρίση στη χώρα η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει: «Από τον Ιανουάριο του 2010, 80 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από την Ελλάδα».