Πούτιν: Η Ελλάδα σημαντικός εταίρος της Ρωσίας για την Ευρώπη

Μήνυμα προς τη Δύση στέλνει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας δίκιο στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι «Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.newego_LARGE_t_1101_54521670_type12713

Κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο Ρώσος Πρόεδρος χρακτήρισε  την Ελλάδα σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη .
Σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε».

Ακόμη, είπε ότι υπάρχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα, ώστε να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.tsipras-putin_10

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας, το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση.Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό… Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν πριν από τη συνάντησή τους.
«Μπροστά μας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να αναλάβουμε από κοινού, υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας. Ένας από αυτούς τους σταθμούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016», τόνισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Και βεβαίως η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πως θα μπορέσουμε να συμβάλουμε δημιουργικά στην ανάπτυξη των σχέσεών μας».

«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε το κοινό μας στόχο που είναι η ευημερία των λαών μας, η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.