Ελλάδα:Νέα προβοκάτσια από Reuters – διαδίδει ότι δεν θ’ ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Nέο προβοκατόρικο δημοσίευμα από τους γνωστούς “υπόπτους” του Reuters επιχειρεί να προκαλέσει πανικό και bank run στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τί; Ότι τη Δευτέρα δεν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες!reutersbuilding

Γιατί; Γιατί θα έχει επιβληθεί “έλεγχος κεφαλαίων” κατά το κυπριακό πρότυπο! Όταν η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι “δεν πρόκειται να δεχθεί έλεγχο κεφαλαίων ακόμα και να το ζητήσει η ΕΚΤ”!

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν αύριο, Παρασκευή.

«Αύριο ναι. Τη Δευτέρα δεν ξέρω» υποτίθεται ότι απάντησε ο Κερέ, σύμφωνα με – ανώνυμους πάντα – “αξιωματούχους” που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στόχος η πρόκληση πανικού και να ωθήσουν τους Έλληνες πολίτες να τραβήξουν όλα τα λεφτά τους από τις τράπεζες, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην κυβέρνηση προκειμένου να υποχωρήσει στα αιτήματα των δανειστών, οι οποίοι βέβαια χρυσοπληρώνουν τέτοιες “ειδήσεις” από τα ταμεία τους.

Με την πρόθυμη αναπαραγωγή από τους “εκπαιδευμένους” από το ΔΝΤ εγχώριους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα η είδηση διαψεύστηκε με όλους τους τρόπους από το Eurogroup, αλλά τί σημασία έχει; Οι εντυπώσεις μένουν.

Και βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα μόνο με το Reuters. Πολλά είναι τα ξένα μέσα που παίζουν το παιχνίδι των τραπεζών και των κυβερνήσεών τους. “Μαύρα ταμεία” δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.

Και το Reuters δεν “κατασκεύασε” απαραίτητα την είδηση. Απλά μετέφερε ένα τερατώδες ψέμα που του πλάσαραν.

Κυβερνητικές πηγές, σε απάντηση των δημοσιευμάτων του Reuters, σημειώνουν ότι υπάρχει “σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

Αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια”, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ προειδοποιούν ότι “η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν, είναι ο φόβος του λαού μας….»