Αθήνα: Μηνύουν την εφημερίδα “Ακρόπολη” για την λίστα των δημοσιογράφων του ΔΝΤ

 

Τι αναφέρει το πρωτοσέλιδο

Δικαστικά εναντίον της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» εξαιτίας της δημοσίευσης λίστας με ονόματα δημοσιογράφων που φέρεται ότι χρηματίζονταν από το ΔΝΤ πρόκειται να κινηθούν πολλοί από τους δημοσιογράφους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.akropol

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό είναι η Όλγα Τρέμη, η Μαρία Σπυράκη, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Γιάννης Πρετεντέρη, ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Σεισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκπαίδευε με σεμινάρια έλληνες δημοσιογράφους. Η επιτροπή Αλήθειας της Βουλής ζήτησε τα ονόματα αυτών των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στα “μαθήματα” του ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεδριάζει  και το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ώστε να παρέμβει για τα «φροντιστήρια» του ΔΝΤ.

Απάντηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη:

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό, τι αφορά στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό για το πρόσωπο μου.

Ουδέποτε συμμετείχα σε σεμινάριο ή ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΝΤ. Ουδέποτε έλαβα αμοιβή ή δώρο από εκπρόσωπο του ΔΝΤ.

Έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο ζητώ από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.