Ξανά στο πηδάλιο του ΡΤΚ ο Ταλάτ

Με ποσοστό 87% των ψήφων (836 από τις 1105 ψήφους) ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και τέως ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εξελέγη ξανά στην ηγεσία του κόμματος έναντι του ανθυποψηφίου του Γιασάρ Οτούντσογλου, ο οποίος εξασφάλισε 93 ψήφους.det_004

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το 25ο συνέδριο του ΡΤΚ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην κατεχόμενη Λευκωσία, και κατά τη διάρκεια του έγιναν εκλογές για ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Σε χαιρετισμό του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Ταλάτ σημείωσε ότι ο πιο σημαντικός στόχος είναι η επίλυση του Κυπριακού και είπε ακόμα ότι “υπάρχει δουλειά να γίνει. Πρέπει να πείσουμε την κοινότητα ότι το κόμμα μας είναι λαϊκό κόμμα και πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανανέωση και το μέλλον του κόμματος”.

“Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία που επικρατεί στο “λαό” και να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του στην πολιτική”, ανέφερε ο κ. Ταλάτ.

Με το θέμα την εκλογής Ταλάτ ασχολείται πρωτοσέλιδα και ο τ/κ Τύπος, με την εφημερίδα “Αφρίκα” να έχει τίτλο “Και πάλι στην ηγεσία του ΡΤΚ ο Ταλάτ”, τη «Χαλκίν Σεσί» να έχει τίτλο “Νέα περίοδος στο ΡΤΚ”, ενώ η «Χαβαντίς» τιτλοφορεί το σχετικό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Δεν είναι χώρος εξεύρεσης εργασίας το ΡΤΚ” και γράφει ότι αυστηρός ήταν στην ομιλία του ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος είπε ότι όποιος κτυπήσει την πόρτα του κόμματος, ζητώντας εργασία στην “κυβέρνηση” να μην περιμένει την πόρτα να ανοίξει.

Η «Κίπρις» με τίτλο “Περίοδος Ταλάτ” και η «Γενί Ντουζέν» “Δικαιοσύνη στην κοινότητα, εμπιστοσύνη στην πολιτική” αναφέρονται στο συνέδριο.

Στην ομιλία το,υ ο απερχόμενος ηγέτης του ΡΤΚ Οζκάν Γιοργκατζίογλου είπε ότι αρχίζει μια νέα περίοδος για το κόμμα, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του να εργαστεί από το παρασκήνιο, καλώντας παράλληλα όλα τα μέλη να επιδείξουν ενότητα και να αφεθούν “στην άκρη οι προσωπικές προσδοκίες”.

Είπε ακόμα ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη για το Κυπριακό περίοδο, μετά και τις εκλογές στην Τουρκία και σημείωσε ότι αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος δημιουργεί νέες προοπτικές.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας εξελέγησαν και τα 40 μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΡΤΚ από τους 117 υποψηφίους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εντός των ημερών αναμένεται να οριστεί η πρώτη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής κατά την οποία θα ψηφιστούν τα μέλη της κεντρικής γραμματείας του κόμματος.