Αναστασιάδης προς Α.Κυπριανού:Δεν θα βάλω λάδι στη φωτιά

Ο τόπος θέλει και χρειάζεται την ενότητα, την συνεργασία όλων μας, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση δημοσιογράφου ότι άκουσε τον “εξάψαλμο” από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του 22ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΕΛ

Ο κ. Κυπριανού στην έναρξη της ομιλίας του, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη του είχε πει ότι “η παρουσία σου δεν θα με αποτρέψει από το να σου ασκήσω κριτική αλλά πολιτικά και πολιτισμένα”.

“Άκουσα ότι θα ήταν με πολύ πολιτισμό που θα εγίνετο, διερωτώμαι αν δεν υπήρχε και ο πολιτισμός τι θα άκουγα, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να βάλω λάδι στην φωτιά και να δημιουργήσω συνθήκες αντιπαράθεσης”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την αναχώρηση του.

“Ο τόπος θέλει και χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία όλων μας. Η καλόπιστη κριτική πάντοτε είναι καλοδεχούμενη και πιο πειστική. Η μηδενιστική κριτική και ιδιαίτερα οι προσωπικές επιθέσεις δεν νομίζω να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τίποτα πέραν αυτού”, συμπλήρωσε.

Στην τελετή έναρξη του 22ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ παρέστησαν αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, ξένοι διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.