Εθνικιστές στα κατεχόμενα επιτέθηκαν εναντίον του ζεύγους Κοράι-Τσινέλ

Με τη σύλληψη ενός προσώπου έληξαν χθες τα επεισόδια που προσπάθησαν να προκαλέσουν εθνικιστικές που μαζεύτηκαν και πάλι έξω από το “επαρχιακό δικαστήριο” Αμμοχώστου, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του ζεύγους των Τ/κ, που πριν δύο χρόνια είχαν υψώσει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο υποστατικό τους.ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ - ΚΟΡΑΙ ΜΠΑΣΟΓΡΟΥΛΜΑΤΖΙ - ΤΣΙΝΕΛ ΣΕΝΕΜ ΣΟΥΝΕΛ

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τ/κ Τύπο, επρόκειτο για 100 περίπου πρόσωπα, που είχαν ανοίξει μεγάλες σημαίας της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και φώναζαν “Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει” και “”Να σπάσουν το χέρια που απλώνονται στη σημαία”. Οι συγκεντρωθέντες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό για να επιτεθούν στον Κοράι και την Τσινέλ με αποτέλεσμα ένας “αστυνομικός” να τραυματισθεί και ένας εκ των συγκεντρωθέντων να συλληφθεί, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αστυνομικό όχημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αφρίκα”, οι συγκεντρωθέντες γιουχάισαν και την ομάδα των Ε/κ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στο ζεύγος των Τ/κ. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι οι “ειρηνευτικές” δυνάμεις της τ/κ κοινότητας παρακολουθούν από μακριά την υστερία λιντσαρίσματος του ζευγαριού, τη στιγμή που τους στηρίζουν οι Ε/κ.

Ο “πρόεδρος” του βακούφικου “εκπαίδευσης και πολιτισμού εστιών οράματος”, Αντέμ Γιούρνταγκιουλ σε δήλωση μετά τα επεισόδια ανέφερε ότι βρέθηκαν εκεί για να αποδείξουν ότι δεν είναι άδικα τα βασανιστήρια που πέρασαν και η ύπαρξη του ψευδοκράτους και έκανε λόγο για επίθεση με “βρώμικο σάλιο” εναντίον του “κράτους” που έγινε με αίμα ηρώων. Ας μην φοβούνται, είπε, και σε αυτούς η “ΤΔΒΚ” που δεν αναγνωρίζουν θα τους δώσει την κατάλληλη τιμωρία.

Η διαδικασία στο “δικαστήριο” επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα στις 11.30 το πρωί.