Αστυνομική έρευνα στην Κ.Τράπεζα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, σχετικά με υπόθεση παραβίασης προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁÓ ÊÕÐÑÏÕ

Ερωτηθείς, στο περιθώριο συνεδρίου στη Λευκωσία για τις έρευνες που διεξάγονται στην Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες, τις οποίες ανέλαβε το ΤΑΕ Αρχηγείου, είναι σε εξέλιξη.

«Έχουμε πάρει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και έχει εξασφαλιστεί ένταλμα έρευνας. Αφορά αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση τραπεζικών και προσωπικών δεδομένων. Θα παραληφθούν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, έγγραφα τα οποία θα εξεταστούν και βεβαίως μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις από οποιονδήποτε κριθεί σκόπιμο να δώσει κατάθεση σε σχέση με τη σημερινή εξέλιξη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ληφθεί κατάθεση και από τη Διοικητή της ΚΤ, ο κ. Αγγελίδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι αν χρειαστεί θα ληφθεί κατάθεση και από την ίδια τη Διοικητή.

Ανέφερε, επίσης, ότι ολοκληρώνοντας σήμερα τις έρευνες θα εξετάσουν το περιεχόμενο αυτών των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για να δουν το τι ακριβώς υπάρχει, θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, ως επίσης και έγγραφα, τα οποία θα παραληφθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση σε ποιους ανήκουν οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ανήκουν σε πρόσωπα τα οποία εργάζονται στην Κεντρική Τράπεζα. «Σημειώνεται ότι η σημερινή έρευνα γίνεται με ένταλμα από το δικαστήριο, δηλαδή αφού είχαμε αποταθεί στο δικαστήριο, εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα για να γίνει αυτή η έρευνα», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση αν αφορά τη διαρροή ονομάτων κρατικών αξιωματούχων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι αφορά την υπόθεση όσον αφορά την παραβίαση των τραπεζικών και προσωπικών δεδομένων και η Αστυνομία προχωρεί.

Ερωτηθείς γιατί γίνεται σήμερα η έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα και δεν έγινε όταν είχαν γίνει οι καταγγελίες, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι τώρα κρίθηκε σκόπιμο να γίνει.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. Αυτή είναι η εξέλιξη. Θα εξεταστούν όλα και βεβαίως όταν υπάρχουν οι εξελίξεις θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση», πρόσθεσε.

Συμβούλια Αποχετεύσεως
———————-
Σε ερώτηση για τα Συμβούλια Αποχετεύσεως Λευκωσίας και Λάρνακας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι για το Αποχετευτικό της Λευκωσίας, σήμερα έχει έρθει ο φάκελος στην Αστυνομία με οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία και θα αρχίσει η μελέτη του σχετικού φακέλου, των εγγράφων, του υλικού για να προχωρήσουν στη διερεύνηση αξιολογώντας όλα τα στοιχεία.

«Ενώπιον μας βρίσκεται επίσης και ακόμα ένας φάκελος όσον αφορά το Αποχετευτικό της Λάρνακας», κατέληξε.