Στο Ανώτατο αύριο το αίτημα Κ.Κληρίδη για παύση Ρ.Ερωτοκρίτου

 

Αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να αρχίσει την εκδίκαση του αιτήματος από τον Γενικό Εισαγγελέα για απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου.ÂÏÇÈÏÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ Ñ.ÅÑÙÔÏÊÑÉÔÏÕ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ

Ο Κώστας Κληρίδης αιτείται, επίσης, να τεθεί ο κ. Ερωτοκρίτου σε διαθεσιμότητα ή να διαταχθεί ν’ απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι την εξέταση του αιτήματος.

Το αίτημα στηρίζεται σε φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά από μέρους του Ρίκκου Ερωτοκρίτου σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς και χειρισμούς του σε υποθέσεις που αφορούν ΦΠΑ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας σύμφωνα με πηγή της Νομικής Υπηρεσίας δε θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί από τους ιδιώτες δικηγόρους, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Χρίστο Κληρίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Δεν έγινε γνωστό ποιοί δικηγόροι θα απαρτίζουν την ομάδα υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου Εξάλλου την Τρίτη ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αναμένεται να παρουσιασθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, μαζί με άλλους τρεις κατηγορουμένους για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο. Κατηγορείται για δεκασμό και δωροληψία. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του.