Η Μόσχα ξεκαθάρισε σήμερα ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι μόνο εάν προηγηθεί μία «άνευ όρων» συμφωνία.

Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να εμφανιστεί ο Ρώσος ηγέτης στον ίδιο χώρο με τον Ουκρανό πρόεδρο εμφανιζόμενος ότι διαπραγματεύεται με τον επικεφαλής μίας μικρότερης χώρας, η οποία μάλιστα έχει ηττηθεί στα πεδία των μαχών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι μια συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ρώσου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «πιθανή», υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν πρώτα σε «συμφωνία».

«Θεωρούμε πιθανή μία συνάντηση, αλλά μόνο ως αποτέλεσμα των εργασιών και μετά την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων υπό τη μορφή συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.