Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Σαρίκας, Σιαηλής και Μιχαηλίδης δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν

Οι Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου αρνούνται τις κατηγορίες για δεκασμό και αθέμιτη απόκτηση περιουσίας

 

Οι Φειδίας Σαρίκας, Γιώργος Σιαηλής και Γιώργος Μιχαηλίδης δήλωσαν κατά την σημερινή δικάσιμο ότι δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους αντιμετωπίζουν και το δικαστήριο με την σύμφωνο γνώμη και της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο τους έδωσε και νέα προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουνίου προκειμένου να απαντήσουν .sal12

Οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοι τους Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου κατηγορήθηκαν και αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες και το δικαστήριο όρισε την 24η Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία έναρξης διαδικασίας.

Οι Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου , 3ος και 4ος κατηγορούμενοι αντίστοιχα κατηγορούνται για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας , συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίοι υποδηλώνουν διαφθορά , αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων.

Συγκεκριμένα οι Ε. Ευσταθίου και Β. Βασιλείου κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν με το ποσό των 110 χιλιάδων ευρώ έκαστος από δύο εργοληπτικές εταιρείες για να βοηθήσουν στην κατακύρωση των προσφορών που είχαν υποβάλει οι δύο εταιρείες.

Για όλους θα συνεχίσουν να ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή ενώ θα πρέπει να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και το όνομα τους θα τοποθετηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Οι δυο τελευταίοι περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για τον Φειδία Σαρίκα την περίοδο 31 Μαΐου με 4 Ιουνίου όπου θα εκπροσωπήσει την Βουλή σε συνάντηση στην Ρήγα της Λετονίας.