Η διέλευση στα κατεχόμενα μόνο με ταυτότητα αλλά καταγράφονται τα στοιχεία

Οι διελεύσεις από σήμερα σε όλα τα οδοφράγματα μεταξύ κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών γίνεται χωρίς την έκδοση της “βίζας” που ίσχυε μέχρι χθες στα σημεία ελέγχου των Τ/κ.ÁÃÉÏÓ ÄÏÌÅÔÉÏÓ - ÍÅÏ ÓÇÌÅÉÏ ÄÉÅËÅÕÓÇÓ - ÁÍÏÉÃÌÁ

Όπως μεταδίδεται από το “τ/κ πρακτορείο ειδήσεων” ούτε “βίζα”, ούτε “σφραγίδα” χρειάζονται πλέον για τις διελεύσεις. Όσοι περνούν από τη μια πλευρά στην άλλη, προστίθεται, δείχνουν την ταυτότητά τους στον επι καθήκοντι υπάλληλο και γίνεται η καταγραφή. Αυτό αφορά τους πεζούς αλλά και όλους όσοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Σημειώνεται ότι το μέτρο ανακοινώθηκε χθες από τον Ακιντζί μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Σε ανακοίνωση του το ψευδοϋπουργείο εσωτερικών αναφέρεται ότι για το σκοπό αυτό είχε γίνει μια δοκιμή στα οδοφράγματα χθες για 15 λεπτά και η εφαρμογή ξεκίνησε σήμερα (από τα μεσάνυχτα).

Τόσο το τ/κ “πρακτορείο” όσο και άλλα τ/κ ΜΜΕ δημοσιεύουν σήμερα φωτογραφίες από τα οδοφράγματα όπου φαίνεται πως δεν χρειάζεται η έκδοση “βίζας”, παρά η επίδειξη ταυτότητας και για τους οδηγούς αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να κατεβούν πλέον από τα οχήματα.

Ωστόσο αρεκτοί  Ε/κ οι οποίοι επιχείρησαν σήμερα να μεταβούν από το οδόφραγμα  της οδού Λήδρας επέστρεψαν πίσω καθότι όπως κατάγγειλαν επιδεικνύουν ταυτότητα αλλά οι αρχες του ψευδοκράτους τους καταγράφουν.Διαμαρτυρήθηκαν επίσης γιατί να χρειάζεται να επιδεικνύουν ταυτότητα για να παν να δουν το σπίτι τους.