«Ουδέν μεμπτόν» για τον προϊστάμενο τους αποφάνθηκαν πέντε εισαγγελείς

Η φαρσοκωμωδία  συνεχίζεται

Ο εμπαιγμός  της  νοημοσύνη της κοινής γνώμης συνεχίζεται   από το Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος διόρισε υφιστάμενους του στη Νομική Υπηρςσία για να ερευνησουν  κατα πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες του Β.Γ.Εισαγγελέα  εναντίον του. Και όπως αναμένετο φυσικάι, οι  πέντε από τους οκτώ Εισαγγελείς αποφάνθηκαν  ότι «είναι αβάσιμες και αστήριχτες οι καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου κατά του Κώστα Κληρίδη,»  και η   υπόθεση ( γι’ αυτούς ) να θεωρείται λήξασα.CNA_M9f611567af5547a995b6a4cd5213d886

Ως εκ τούτου, κατόπιν εντολής των Εισαγγελέων που μελέτησαν την υπόθεση, αποστάληκε πίσω στον Αρχηγό Αστυνομίας ο φάκελος, με τη γνωμάτευση πως δεν υπάρχει οτιδήποτε προς διερεύνηση.

Σημειώνεται πως η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από τους πέντε Εισαγγελείς που τελικά μελέτησαν το φάκελο. Παρά το γεγονός, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αναθέσει την υπόθεση σε οκτώ συνολικά Εισαγγελείς, ένας εξ αυτών απουσίαζε στο εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δύο εξαίρεσαν τους εαυτούς τους και δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιληφθούν του φακέλου επειδή είχαν καταθέσει στην επιτροπή Καλλή. Πρόκειται για τις δύο γυναίκες Εισαγγελείς υπεύθυνες του Ποινικού Κώδικα, Έλενα Κλεόπα και Έλενα Ζαχαριάδη.

Γραπτή ανακοίνωση του Αρχηγού της Αστυνομίας, η οποία εκδόθηκε κατ’ εντολή των Εισαγγελέων, επιβεβαιώνει το κλείσιμο της καταγγελθείσας από το Ρίκκο Ερωτοκρίτου υπόθεσης, καθώς δεν προκύπτει, όπως τονίζεται, ποινικό αδίκημα για το Γενικό Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγού, “στις 15.5.2015 ο φάκελος της υπόθεσης επιστράφηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας με τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα που βρίσκεται εντός του φακέλου, η υπόθεση μελετήθηκε από ομάδα Εισαγγελέων της Νομικής Υπηρεσίας, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Στο σημείωμα, οι Εισαγγελείς καταλήγουν ομόφωνα ότι δε στοιχειοθετείται οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα και δίδονται οδηγίες όπως ο φάκελος αρχειοθετηθεί”.

Ανακοίνωση Γ.Εισαγγελέα

H έρευνα στην υπόθεση των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρ. Ερωτοκρίτου κατέληξε στο εξ΄αρχής αναμενόμενο και αυτονόητο εύρημα ότι κανένα ποινικό αδίκημα δεν στοιχειοθετείται, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

ÍÅÏÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ ÊÙÓÔÁÓ ÊËÇÑÉÄÇÓ

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ότι “χωρίς να γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών στις οποίες είχε προβεί με πολύωρες καταθέσεις του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κ. Ερωτοκρίτου, και χωρίς να έχω δει είτε το φάκελο της Αστυνομίας, ή την Έκθεση της, ούτε και τις οδηγίες που έδωσαν προς τους ανακριτές οι Εισαγγελείς της Δημοκρατίας, αντιλαμβάνομαι από την Ανακοίνωση της Αστυνομίας, ότι η έρευνα κατέληξε στο εξ΄αρχής αναμενόμενο και αυτονόητο εύρημα ότι κανένα ποινικό αδίκημα δεν στοιχειοθετείται”.

“Αιωρούντο επομένως και εσυντηρούντο, τελείως αδικαιολόγητα, σοβαρές και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων προσώπων για 4 εβδομάδες, προκαλώντας αχρείαστα, μεγάλο πλήγμα στον θεσμό και ταλαιπωρία στα αισθήματα του Γενικού Εισαγγελέα και της οικογένειας του”, σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι “αναφορικά με την απόφαση μου να ορίσω τους Εισαγγελείς της Δημοκρατίας για να δώσουν προς τους ανακριτές ζητηθείσες οδηγίες ως προς το κατά πόσο απαιτείτο οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση θεμάτων, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

Με δεδομένο ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εκωλύετο να επιληφθεί του θέματος, όπως ασφαλώς και ο καταγγέλλων Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, και με δεδομένο ότι σύμφωνα με το Άρθρο 113 του Συντάγματος ο Γενικός Εισαγγελέας κατά την ενάσκηση των εξουσιών του ενεργεί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των λειτουργών του Γραφείου του, έκρινα ότι η πλησιέστερη προς τις Συνταγματικές διατάξεις διέξοδος, ήταν όπως αναληφθεί το έργο τούτο από όλους αδιάκριτα τους πλέον υψηλόβαθμους και έμπειρους λειτουργούς που είναι οι Εισαγγελείς, πιστώνοντας τους, όπως τους αρμόζει, με το ότι θα έκριναν το θέμα με την απαιτούμενη αμεροληψία και ακριβοδίκαια, χωρίς εύνοια ή προκατάληψη προς τον Γενικό Εισαγγελέα ή τον Βοηθό και χωρίς καμμιά παρέμβαση από κανένα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Εξαλλος ο Β.Γ.Εισαγγελέας

Ο Β.Γ.Εισαγγελέας σχολιάζοντας την απόφαση των πέντε  και την ανακοίνωση του Γ.Εισαγγελέα χαρακτήρισε το συμπέρασμα των πέντε απαράδεκτο, λέγοντας:.

«Ντρέπομαι για το χαμηλό επίπεδο της δικαιοσύνης που εισπράττει η κοινή γνώμη εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα», ήταν η απάντηση του κ. Ερωτοκρίτου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Κληρίδης χρησιμοποίησε υφιστάμενούς του για να τον κρίνουν. Καταγγέλλει, μάλιστα, και απειλές του γενικού εισαγγελέα στους οκτώ.