Σημίτης Βενιζέλος καταθέτουν στη δίκη Τζοχατζόπουλου για τις μίζες

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους πρώην συντρόφους του θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί , καταθέτει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.papantoniou-akis_1

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου, πρώην υπουργού, έκρινε πως τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που υπεγράφησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα θα μπορούσαν, ενδεχομένως, με τις καταθέσεις τους να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Έτσι, μετά τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στις 20 Μαΐου θα περάσουν το κατώφλι του Εφετείου η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απουσίαζε καθώς διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Πακιστάν. Στις 27 Μαΐου θα καταθέσουν οι αρχηγοί των τριών όπλων της επίμαχης περιόδου, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

Οι καταθέσεις του Κώστα Σημίτη και των υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα δεχθούν βροχή ερωτήσεων τόσο από τους δικαστές όσο και από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδρομής επιχείρησε να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Άλλωστε, το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ είχε κατ’ επανάληψη τεθεί από την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Τότε οι δικαστές το είχαν απορρίψει με το σκεπτικό ότι ο πρώην υπουργός δικάζεται για τις «μίζες» και όχι για την διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να επικυρωθούν οι επίμαχες συμβάσεις από το ΚΥΣΕΑ.