Χαμόγελα και χειραψίες πριν από το δείπνο

Και ειρηνική διαδήλωση έξω από το Λήδρα Πάλας

Την πρώτη τους φωτογραφία από κοινού έβγαλαν οι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, 35 λεπτά μετά την άφιξή τους στο Λήδρα Πάλας για το δείπνο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Αιντα.ESPEN BARTH EIDE - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΗΓΕΤΗΣ Τ/Κ AΚΙΝΤΖΙ

Οι δύο ηγέτες εξήλθαν πριν από λίγο από το Λήδρα Πάλας για χειραψία και αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους μετά την ημίωρη συνάντησή τους. Το δείπνο με τη συμμετοχή και των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων θα αρχίσει σε λίγο και αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις δυόμιση ώρες.

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί έφτασαν στις οκτώ στο χώρο για το δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Αιντα, ο οποίος αμέσως μετά θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία της έναρξης των συνομιλιών.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την συνάντηση. Ε/κ , Τ/κ και τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με ζωντανές συνδέσεις το δείπνο.

Στο μεταξύ νωρίτερα, μερικές δεκάδες Ε/κ και Τ/κ με πανό υπέρ της λύσης έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Λήδρα Πάλας όπου, με στόχο να τους υποδεχθούν με μηνύματα ειρήνης.

Κρατούσαν πανό που έγραφαν  ” Ναι στο μέλλον, λύση τώρα“ στα ελληνικά και τουρκικά και με άλλα πανό με παρόμοιο περιεχόμενο.
Οι συγκεντρωθέντες τραγουδούσαν  τραγούδια υπέρ της επανένωσης.
Μεταξύ των συγκεντρωθέντων είναι και το ζεύγος των Τ/κ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο που αντιμετωπίζει κατηγορίες στα “δικαστήρια” για ανάρτηση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία κρατούν και στην αποψινή εκδήλωση.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Τάκης Χατζηδημητρίου και ο γγ της συντεχνίας των Τκ δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ που μίλησαν για το κοινό μέλλον και την επανένωση.

Η βροχή που άρχισε στις επτά και τέταρτο δεν πτόησε τον κόσμο που αναζήτησε καταφύγιο για λίγο αλλά μετά συγκεντρώθηκε και πάλι μπροστά από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας με μέλη της ειρηνευτικής δύναμης να επιτηρούν.