Τρώγωντας και πίνοντας αποφασίζουν έναρξη των συνομιλιών

Με κατ` ιδίαν συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αρχίζει απόψε στις 20.00 το προγραμματισμένο δείπνο, που φιλοξενούν τα Ηνωμένα Έθνη.ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ ÏÇÅ ESPEN BARTH EIDE

Ακολούθως, στο δείπνο, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα, θα παρακαθίσουν και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Μετά το δείπνο θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών, που τοποθετείται εντός του μηνός.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, στο δείπνο αναμένεται να παρακαθίσει, εκτός από τον κ. Αιντα, και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντενχαϊμ.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας και εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ, Αιντα στην Κύπρο από τις 4 ως τις 12 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και άλλους εμπλεκόμενους, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι διευθετήσεις για την επανέναρξη περιεκτικών συνομιλιών.

Σύμφωνα κυβερνητική πηγή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδέχεται να συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Στο μεταξύ

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενόψει της πρώτης του συνάντησης απόψε με το νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζ είδε το πρωή σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ. Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνάντηση σε ανάρτησή του στο twiiter.

«Πολύ καλή συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζον Κόνιγκ. Συζήτηση για Κυπριακό ενόψει και της αποψινής συνάντησης με τον κ. Ακιντζί», έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.