Λύγισε ο Πούτιν στη μνήμη του πατέρα του

Στο περιθώριο των γιορτασμών  για την 70η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας που putin-dakryaπραγματοποιήθηκαν στην Κόκκινη πλατεία στη Μόσχα σημειωθηκαν αρκετά συγκινητικά περιστατικά με βετερανους και συγγενείς στρατιωτών που χάθηκαν πολεμώντας κατά των χιτλερικών ορδών.Σ’ ενα απο αυτά και ο   Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.Για τον ίδιο, μάλιστα, ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, καθώς ο πατέρας του πολέμησε κι εκείνος κατά του Χίτλερ.

Κρατώντας μια φωτογραφία του στα χέρια και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του τόνισε ότι «είμαι χαρούμενος που ο πατέρας μου –κρατώ το πορτρέτο του στα χέρια μου— μπορεί να βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία μαζί μου. Πιστεύω ότι ο πατέρας μου, όπως εκατομμύρια απλοί στρατιώτες, και εκείνος δεν ήταν παρά ένας απλός στρατιώτης, έχει το δικαίωμα να περπατήσει σε αυτή την πλατεία. Όμως η μοίρα αποφάσισε αλλιώς και δεν τα κατάφεραν όλοι».

Ο πατέρας του Πούτιν, ο οποίος επίσης ονομαζόταν Βλάντιμιρ, ήταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μέλος της μυστικής υπηρεσίας NKVD, η οποία αργότερα μετονομάστηκε KGB και είχε τραυματιστεί.