Στη χώρα της ‘’φαιδράς πορτοκολέας’’

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Οι φλόγες του πολέμου στη Μέση Ανατολή  και στην Ουκρανία απειλούν και την Κύπρο . Βρισκόμαστε στο παρά πέντε ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά στην Κύπρο κυριαρχούν τα φαιδρά και τα παράλογα. Ο λαϊκισμός  για ήσσονος σημασίας ζητήματα έχει εκτοξευθεί στα ύψη με τους πλείστους πολιτικούς να σκέφτονται την επόμενη πολιτική τους θέση. Με κινήσεις, ενέργειες και ελαφρολαϊκές δηλώσεις όπου η σοβαρότητα και το μέτρο εκλείπουν επιπλέουμε σε ένα πέλαγος σύγχυσης . Μέσα σε αυτή τη δίνη του παραλογισμού, της απαξίωσης και της  σχιζοφρένιας  συμπαρασύρονται  και οι μάζες.  Στην ελαφρότητα μιας  επικαιρότητας  που φτιάχνεται για να μην ακούγονται οι  κλαγγές του πολέμου.

Ο πλανήτης έχει γίνει μια γειτονιά

Στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη εκτελείται από το Ισραήλ μια γενοκτονία πρωτόγνωρη. Μόνο ο αριθμός των νεκρών   καθημερινά  συγκλονίζει. Άμαχοι, παιδιά, γέροι ανήμποροι,  θάβονται κάτω από τα ερείπια των εξοντωτικών βομβαρδισμών που διεξάγει το Ισραήλ. Η Ισραηλινή  ηγεσία αντιγράφει τις θηριωδίες της  Ναζιστικής Γερμανίας με τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων  μπροστά στα αδιάφορα μάτια μιας διεθνούς κοινότητας η οποία έχει «προπονηθεί» να μην αντιδρά , να μην υποψιάζεται τι την περιμένει.

Στην Ανατολική Ευρώπη , οι ΗΠΑ  αφού κατάφεραν με πραξικοπήματα, δολιοφθορές και αιματοχυσίες να φτάσουν  στην πίσω αυλή της Ρωσίας με εκτελεστικό  όργανο τους  νεοναζί της Ουκρανίας, επιδιώκουν  να γονατίσουν την Μόσχα. 

Ο ανεκδιήγητος Γ.Γ.του ΝΑΤΟ ζητά επιμόνως να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μακράς εμβέλειας για να πλήξει τα εδάφη της Ρωσίας .

Ανιστόρητος και αυτός, όπως και οι επίλεκτοι της  παγκόσμιας ελίτ του πολέμου που ζητούν αίμα για να κρύψουν την οικονομική ασφυξία της Αμερικής.

Λογαριάζουνε λάθος όμως οι έμποροι του θαΝΑΤΟυ. Καμιά ξένη δύναμη, κανένας κατακτητής, από την εποχή του Ναπολέοντα μέχρι τον Χίτλερ δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την Ρωσία. Οι επικές μάχες που έδωσε ο   Σοβιετικός στρατός στη διάρκεια του ΒΠΠ έμειναν στην Ιστορία  ως δείγμα απαράμιλλου ηρωϊσμού-αλτρουϊσμού,  για να σωθεί η ανθρωπότητα από το τέρας του χιτλεροφασισμού.  Ίσως στο DNA των Ρώσων υπάρχει αυξημένο το στοιχείο της φιλοπατρίας και ελευθερίας.

Την ώρα λοιπόν, που η παγκόσμια ελίτ του πολέμου ετοιμάζει τις μηχανές για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, στην Κύπρο, ο πολιτικός κόσμος ζει σε ρυθμούς παράνοιας. Κομματικοί και ακομμάτιστοι, κάτι λιγότερο από μέτριοι, προβάλλουν την ανεπάρκεια τους.  Δεν ακούσαμε καμιά ανησυχία από τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού γιατί η Κύπρος  εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στα πολεμικά σενάρια και έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΗΠΑ .Η Αμερική  έχει γεμίσει την Ευρώπη με στρατιωτικές βάσεις και πυραύλους που στοχεύουν την Ρωσία, ενώ οι Βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι έχουν μετατρέψει τους Κυπριακούς αιθέρες σε σουρωτήρι.

Γράφτηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν στήσει μια τεράστια αερογέφυρα με  αεροσκάφη για να μεταφέρουν προσωπικό της 101ης  Μεραρχίας.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για  σχέδιο απομάκρυνσης  των Αμερικανών κατοίκων του Λιβάνου εν μέσω του πολέμου με τη Χεζμπολάχ αλλά δεν λένε τι ρόλο θα έχει η 101η μεραρχία.

Αναφέρεται ακόμα ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν πρόσθετα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, χωρίς να γίνει γνωστό που θα αναπτυχθούν αυτές οι δυνάμεις, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ήδη περίπου 40.000 στρατιώτες.

Νεότερες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι C-17 προσγειώνονται και στην Κύπρο (3 έως 4) ενώ τουλάχιστον ένα στην ισραηλινή αεροπορική βάση στην έρημο του Νεγκέβ.

Στην Κύπρο καμιά αντίδραση. Ούτε αντιπολεμικές διαδηλώσεις ούτε αντιδράσεις. Όλοι ασχολούνται με τους ελεγκτές, τους ανέλεγκτους και τους ανεξέλεγκτους.

Η νεολαία δεν βγαίνει στους δρόμους να φωνάξει βροντερά κατά του πολέμου. Νέοι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στον αποπροσανατολισμό της ηλεκτρονικής πληροφόρησης  και ρουφούν την δυτική προπαγάνδα. Και όμως περισσότερο είναι αυτοί που  απειλούνται από ένα μαζικό πόλεμο.

Μεταξύ τρέλας και παραφροσύνης

Η γνωστή επενδυτική εταιρεία Gold Switzerland προβλέπει μία δυσοίωνη οικονομική και πολιτική παγκόσμια πραγματικότητα. Αναφερόμενη στον πόλεμο της Ουκρανίας λέει χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται πως ακροβατούμε… μεταξύ της τρέλας, της ηλιθιότητας, της παραφροσύνης, ίσως και της κακίας» και κάποιοι θέλουν όντως μία πυρηνική σύγκρουση «καθώς είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για αυτούς»!

Η Gold Switzerland, αναφέρεται στα αμερικανικά ομόλογα και το χρέος των 16 τρισεκατομμυρίων  των ΗΠΑ που προσπαθούν να συγκαλύψουν με μια  παραπλανητική Σύγχρονη Νομισματική Θεωρία (ή «ΜΜΤ»).

16 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει η Αμερική τα  επόμενα τρία χρόνια.

Ο αναλυτής της Gold Switzerland αναφέρεται αναλυτικά στην συνεχή έκδοση ομολόγων ( IOU) για να πληρωθούν τα παλαιότερα IOU καθώς και στην έλλειψη επενδυτών  καθώς οι  ξένες κεντρικές τράπεζες δεν εμπιστεύονται ένα φθίνον περιουσιακό στοιχείο (ομόλογο) από έναν εκδότη εμποτισμένο με χρέη (ΗΠΑ) με ένα οπλοποιημένο δολάριο ( κυρώσεις.)

Όπως σημειώνεται, ο εθισμός στα χρέη μετέτρεψε τις ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον μεγαλύτερο παραγωγό και πιστωτή στον κόσμο στον μεγαλύτερο οφειλέτη του κόσμου.

Ο αναλυτής της Gold Switzerland αφού προειδοποιεί ότι «βιώνουμε τον θάνατο της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει:

«Όπως κάθε μπανανία, οι ΗΠΑ ζουν επικίνδυνα… και διακινδυνεύουν να παρασύρουν στο πάτο όλα τα συνδεδεμένα κράτη.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο μοναδικός τρόπος για να εξυπηρετηθεί το αμερικανικό χρέος είναι με την εκτύπωση χρήματος από τη Fed, όπερ σημαίνει πως πρέπει να αναμένουμε αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Μια άλλη επιλογή, βέβαια, είναι ο πόλεμος… π.χ. στην Ουκρανία…

Οι ΗΠΑ εξετάζουν επίσης την παράλογη επιλογή να δώσουν στον Ζελένσκι πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία, κάτι που ο Πούτιν είπε, όπως αναμενόταν, ότι θα επέφερε στρατιωτική απάντηση κατά του ΝΑΤΟ.

Σε τελική ανάλυση, ο πόλεμος είναι πληθωριστικός και θα έδινε στις ΗΠΑ και στους εξαναγκασμένους συμμάχους τους στην ΕΕ όλες τις δικαιολογίες και τους αποδιοπομπαίους τράγους που χρειάζονται για να επιβάλουν ελέγχους κεφαλαίων και δελτίο σε έναν κόσμο ήδη εκπαιδευμένο μετά την COVID-19 να γονατίζει στον φόβο, τον εξαναγκασμό και τα ψέματα.

«Εν ολίγοις: Ίσως υπάρχουν εκείνοι που εξακολουθούν να βλέπουν τον πυρηνικό πόλεμο ως βιώσιμη επιλογή», καταλήγει η Gold Switzerland!

Τα πιο πάνω δυσοίωνα και εφιαλτικά δεν ανησυχούν τους Κύπριους πολιτικούς. Δεν βλέπουν πως η Κύπρος έχει μετατραπεί σε  τροχονόμο των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων και μαχητικών αεροσκαφών  και χώρος εστίασης των αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών του 6ου Αμερικανικού στόλου. Γίναμε μια μπανανία της σφαλιάρας και της υποταγής.

Ο ποιητής Άγγελος Βλάχος πριν 140 περίπου χρόνια έγραψε ένα ποίημα που έλεγε:

«Ξεύρεις την χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, που κοκκινίζ’ η σταφυλή και θάλλει η ελαία; Ω, δεν την αγνοεί κανείς, είναι η γη η ελληνίς».

Ξεύρεις τη γη, ήτις παντού
Με αίματα εβάφη,
Όπου κοιλάδες και βουνά
Είναι τυράννων τάφοι;
Ω! δεν την αγνοεί κανείς
Είναι η γη η Ελληνίς.

Γη μήτηρ παλαιών θεών
Και νέων ημιθέων
Γη αναμνήσεων κλεινών
Και γη ελπίδων νέων
Ω! δεν την αγνοεί κανείς
Είναι η γη η Ελληνίς».

Η ειρωνική αυτή αναφορά δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα μια χώρα, που δεν  μπορεί να την πάρει   κανείς στα σοβαρά καθότι γίνεται όλο και περισσότερο η φωνή της Αμερικής.

Ισχύει πολύ περισσότερο   για την Κύπρο η οποία ενώ  κουβαλά στην καμπούρα της στρατούς κατοχής και ξένες βάσεις,  οι εκλεγμένοι της άρχοντες  μαλώνουν για το «άχυρο» και αγνοούν τις φλόγες του πολέμου που απειλούν να μας τσουρουφλίσουν.

Ενδεικτικό των πιο πάνω είναι η αδιαφορία  των πολιτικών μας για το γίνεται εκτός συνόρων και μάλιστα σε ένα σώμα που μετέχει και η Κύπρος. Πριν μερικές μέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα κατάπτυστο ψήφισμα με το οποίο ζητείται, εκτός των άλλων, να δοθεί η άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους για να χτυπήσει βαθειά στο έδαφος της Ρωσίας.

Όλα τα μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, μαζί και η Κύπρος  πρέπει να καταβάλουν για την στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας το 0.25% του ΑΕΠ τους.


Το ψήφισμα μάλιστα προβλέπει τον έλεγχο της παράδοσης εξοπλισμών στην Ουκρανία με υποδείξεις για την υλοποίηση των σχεδιασμών αυτών προς τα κράτη-μέλη, για τυχόν καθυστερήσεις, με λεπτομέρειες …ως και το τελευταίο φυσίγγι.

Οι θηριώδεις εξοπλισμοί, οι κυρώσεις, τα 192 δισ. που έχουν δοθεί ως τώρα στην Ουκρανία από την ΕΕ, αλλά κι η εξαγγελία της έκθεσης Ντράγκι για άλλα 500 δισ. στην πολεμική βιομηχανία για την επόμενη δεκαετία αποτελούν ασήκωτα βάρη που ήδη τα επωμίζονται οι λαοί .

Γνωρίζουν οι πολιτικοί και κομματάρχες μας τι ποσοστό του ΑΕΠ  αναλογεί στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» ο φόρος αίματος για τον πόλεμο που τείνει να εξελιχθεί σε πυρηνικό όλεθρο;  Ξύπνησαν ή κοιμούνται ακόμα;

Υ.Γ.

Να σημειώσουμε ότι κανένας Κύπριος ευρωβουλευτής δεν υποστήριξε το κατάπτυστο ψήφισμα. Ο Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ απουσίαζε σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη αλλά τις προηγούμενες μέρες είχε προβεί σε δηλώσεις εναντίον του ψηφίσματος. Ο Φειδίας το καταψήφισε ενώ ο Γεάδης Γεάδη του ΕΛΑΜ τήρησε αποχή. Οι άλλοι τρεις ευρωβουλευτές (Λ.Φουρλάς και Χατζηπαντέλας του ΔΗΣΥ και ο Κώστας Μαυρίδης του ΔΗΚΟ) δεν παρευρέθηκαν στην ολομέλεια του ΕΚ επειδή άλλαξε η πτήση από το Στρασβούργο). Οι Έλληνες ευρωβουλευτές της Ν.Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το υποστήριξαν ενώ οι του ΣΥΡΙΖΑ τήρησαν αποχή. Το ΚΚΕ το καταψήφισε  και το κατάγγειλε .