Σε φορτισμένο κλίμα απόψε η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη απόψε η πρώτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Πάφου μετά τις πρόσφατες καταγγελίες κατά του του δημάρχου Πάφου και την κλήση για κατάθεση του στην Αστυνομία.

Κυρίαρχο θέμα στην πρώτη συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου μετά τις πρόσφατες 53430325bd5c7_dimotiko-symvoulio-pafouεξελίξεις, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, ήταν εκ νέου η υπόθεση του διαχωρισμού των 178 οικοπέδων της εταιρείας ARISTO στην περιοχή σκαλί, ανάπτυξη που ουσιαστικά έχει παγώσει λόγω των εξελίξεων .

Ο Bοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Ρίκκος Ερωτοκρίτου έχει προειδοποιήσει το σώμα να μην προχωρήσει στην έκδοση πολεοδομικών αδειών αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε απόπειρα πολεοδομικής νομιμοποίησης των ενδεχόμενων παρανομιών που διερευνώνται .

Η τοπική αρχή από την άλλη θεωρεί ότι το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για να μη καθίσταται η εταιρεία και γενικά η ανάπτυξη της πόλης όμηρος των πολύμηνων δικαστικών διαδικασιών. Συνεπώς ζητείται από την Γενική Εισαγγελία να δοθεί ξεκάθαρη κατεύθυνση εντός μιας εβδομάδας διαφορετικά το δημοτικό συμβούλιο θα συνέλθει εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει όλες τις επιλογές που θα έχει ενώπιον του μη αποκλειόμενης και της δέσμευσης της οικοπεδοποίησης έκτασης που φέρεται η εταιρεία να οφείλει ως χώρο πρασίνου προκειμένου να απελευθερωθούν τα υπόλοιπα οικόπεδα.

Τη συνεδρία παρακολούθησε τόσο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου όσο και αρκετά στελέχη της εταιρείας του.