Αρση τηλεφωνικού απορρήτου Βέργα εξασφάλισε η Αστυνομία

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα εξασφάλισε η Αστυνομία και μέχρι αύριο το αργότερο, ενδεχομένως και σήμερα, να έχει στη διάθεση τις όλες τις σχετικές πληροφορίες τις οποίες και θα συγκρίνει, στο πλαίσιο των εξετάσεων που διεξάγει, με τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του στους ανακριτές ο Δήμαρχος Πάφου.

E311C2ECF7D7BEB4BFC86796AB451E19

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε σε σχέση με την υπόθεση με τα ενοχλητικά και απειλητικά τηλεφωνήματα ότι οι εξετάσεις που διεξάγει η Αστυνομία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σημείωσε ότι τα δύο πρόσωπα τα οποία τελούν υπό κράτηση, θα αφεθούν, μετά από σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί, ελεύθερα αργότερα σήμερα χωρίς στο παρόν στάδιο να κατηγορηθούν γραπτώς αλλά και πως νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία σύσκεψη με τη συμμετοχή μελών της ανακριτικής ομάδας και του ΤΑΕ Αρχηγείου στην οποία συζητήθηκε η υπόθεση με τους νομικούς λειτουργούς και λήφθηκαν αποφάσεις με σημαντικότερη αυτή για άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Ο κ. Αγγελίδης εξήγησε ότι έχει ήδη δοθεί σχετική ειδοποίηση προς τον παροχέα υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας του Δημάρχου Πάφου, υποδεικνύοντας πως αφού η Αστυνομία λάβει, το αργότερο μέχρι αύριο – ενδεχομένως και σήμερα, τα σχετικά στοιχεία, θα προχωρήσει στην εξέταση – σύγκριση των στοιχείων σε σχέση με το περιεχόμενο της κατάθεσης που έχει δώσει ο κ. Βέργας την Παρασκευή όσο και γενικότερα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν στο φάκελο της υπόθεσης.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πάφου, ο κ. Αγγελίδης αφού ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία πάντα διερευνά τις υποθέσεις κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο «αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και μαρτυρίες και χωρίς εκπτώσεις για κανένα», σημείωσε πως ενόψει και του ότι η υπόθεση συνεχίζει να διερευνάται, δεν θα ήταν φρόνιμο να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες και πληροφορίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις ανακρίσεις και τις εξετάσεις που υπολείπονται.

«Και σίγουρα» πρόσθεσε, «δεν θα εισέλθουμε στη μέση μιας αντιπαράθεσης μεταξύ των οποιωνδήποτε».

Ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι από την αρχή διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης από τις 28 Σεπτεμβρίου, «παρακολουθούνται όλες οι ενέργειες που γίνονται και όταν στο τέλος ολοκληρωθεί ο φάκελος, θα μελετηθούν οι ενέργειες που έχουν γίνει».Στο παρόν στάδιο, έχοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα και εξελίξεις δεν θα προβούμε σε οποιοδήποτε σχόλιο και ο λόγος είναι απλός, για να μην επηρεαστούν για οποιοδήποτε λόγο οι ανακρίσεις» εξήγησε.