Τρομοκρατική επίθεση σε πόλεις του Ναγκεστάν-20 νεκροί

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε το ISIS.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Ο ιερέας που έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση σε ορθόδοξο ναό στο Ντερμπέντ έχει ταυτοποιηθεί ως ο 66χρονος πατήρ Νικολάι Κοτέλνικοφ που λειτουργούσε στην περιοχή εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.

Οι τρομοκράτες που εισέβαλαν στην εκκλησία έκοψαν τον λαιμό του άτυχου ιερωμένου.

Επρόκειτο για μία πραγματικά βάρβαρη δολοφονία στα πρότυπα αυτόν που διέπρατταν οι μαχητές του ISIS στην Συρία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Οσσετίας Sergey Menyaylo «η επίθεση οργανώθηκε από το εξωτερικό και έγινε για να αποσταθεροποιήσει το βόρειο Καύκασο».

Η συναγωγή στο Ντέρμπεντ, είχε τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.  Ένας αστυνομικός, ένας ιερέας και ένας φύλακας της συναγωγής σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τη συναγωγή στο Ντέρμπεντ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.

Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ανέφερε το Baza Telegram. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μια ορθόδοξη εκκλησία στην ίδια περιοχή δέχτηκε επίθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Ένας από τους τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν από τις ρωσικές αρχές στο Νταγκεστάν είναι ο 28χρονος μαχητής του MMA Χατζιμουράτ Καγκίροφ.

Ο συγκεκριμένος ήταν και διακεκριμένος αθλητής στην ελευθέρα πάλη.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει και έφτασε τους 20 κατά κάποιες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Nexta, κανάλια στο Telegram που συνδέονται με τις αστυνομικές Αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Συγκεκριμένα το Baza αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 15 αστυνομικοί, ένας ορθόδοξος ιερέας, ο φύλακας μιας εκκλησίας και τρεις πολίτες που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Άλλοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για 17 νεκρούς αστυνομικούς και πάνω από 40 τραυματίες από την αιματηρή επίθεση.

Ακόμα δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και μία εβραϊκή συναγωγή στο Νταγκεστάν.