Η καταστροφή που έρχεται και οι βαρύτατες ευθύνες Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, αντιπολίτευσης

Η προειδοποίηση του Χασάν Νασράλα και της Χεζμπολάχ προς τη Λευκωσία, ούτε τυχαία είναι, ούτε ασήμαντη μπορεί να θεωρηθεί

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Δεν πολεμήσαμε κατά των Τούρκων όταν εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, σε μια επιχείρηση που σχεδίασε και εκτέλεσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο επιφανέστερος διαχρονικά εκπρόσωπος των ισραηλινών-σιωνιστικών λόμπι στην Ουάσιγκτον, ο δήμιος της Κύπρου Χένρι Κίσινγκερ. Είμαστε όμως, κατά τα φαινόμενα, έτοιμοι να πέσουμε τώρα υπέρ εβραϊκών βωμών και εστιών, παραχωρώντας την Κύπρο για να επιτεθεί το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και εισπράττοντας τα αντίποινα της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της του «Άξονα της Αντίστασης», όπως αίφνης το Ιράν και η Υεμένη.

Τα ανθρωπάκια που κυβερνάνε Κύπρο και Ελλάδα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν όλες τις βρωμιές που τους ζητάνε Αμερικανοί και Ισραηλινοί, χωρίς να υφίστανται καμιά συνέπεια και αποσπώντας, ως αντάλλαγμα για τη μετατροπή Κύπρου και Ελλάδας σε αποικίες πέμπτης κατηγορίας, το δικαίωμα να διαχειρίζονται προς ίδιον όφελος τα ξένα κεφάλαια που διακινούνται μέσω Κύπρου ή να λεηλατούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Όμως η κυπριακή οικονομία στηρίζεται στον τουρισμό και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Τι θα απομείνει από όλα αυτά αν πέσουν έστω και δύο ρουκέτες;

Τι θα σημάνει για την Κύπρο -και την Ελλάδα από πίσω- να μπουν σε σύγκρουση με όλο τον όγκο του αραβομουσουλμανικού κόσμου, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, στη συμμαχία με μέρος του οποίου στηρίχτηκαν άλλωστε για να αντιμετωπίσουν στο παρελθόν την Τουρκία; Τι θα σημαίνει να αφήσουν, δέσμιοι της διαφθοράς και της υποτέλειας των ηγετών τους, το εκτός εαυτού εβραϊκό, σιωνιστικό κράτος να μας παρασύρει σε μια μείζονα περιφερειακή και πιθανώς πυρηνική σύγκρουση;

Η προειδοποίηση του Χασάν Νασράλα και της Χεζμπολάχ προς τη Λευκωσία, ούτε τυχαία είναι, ούτε ασήμαντη μπορεί να θεωρηθεί. Ο ίδιος ο Νασράλα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μορφές του αραβικού κόσμου, ενώ η Χεζμπολάχ, υπό την ηγεσία του, επεφύλαξε την πρώτη στρατιωτική ήττα της ιστορίας του στο κράτος του Ισραήλ κατά τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006.

Ο Νασράλα δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση αυτή τη δημόσια προειδοποίηση προς την Κύπρο, αν δεν είχε βάσιμες πληροφορίες για τα σχέδια των Ισραηλινών να χρησιμοποιήσουν το νησί εναντίον του Λιβάνου και βεβαίως δεν είναι πολλοί που θα πεισθούν από τα όσα ψέλλισε απαντώντας ένας τρομοκρατημένος Χριστοδουλίδης.

Απευθύνοντας την ιστορικά πρωτοφανή αυτή προειδοποίηση ο Νασράλα προσφέρει και μια ιστορική, την τελευταία ίσως, ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη, να σταματήσει μια επικίνδυνη, ακραία τυχοδιωκτική πολιτική έμπρακτης ταύτισης με το Ισραήλ, τις γενοκτονικές πολιτικές και τις ναζιστικές μεθόδους του, προτού είναι αργά και να επιστρέψει στην παραδοσιακή κυπριακή και ελλαδική πολιτική της ισορροπίας στο Μεσανατολικό.

Το θέμα είναι τεράστιο. Δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο της Κύπρου, ούτε μόνο την Κύπρο. Αφορά επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε Κύπρο και Ελλάδα, αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Όποιος δεν αντιδράσει τώρα και αμέσως, θα φέρει βαρύτατη, ιστορική ευθύνη για ότι συμβεί.

Ελπίζει κανείς ότι η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα της Κύπρου και της Ελλάδας δεν είναι απλά παραρτήματα του κράτους του Ισραήλ και των παντοδύναμων λόμπυ του. Ελπίζει κανείς ότι θα κρατήσουν τον ελληνισμό έξω από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.