Χ.Νασράλα: «Αν η Κύπρος βοηθήσει το Ισραήλ, θα την χτυπήσουμε»!

Για πρώτη φορά η οργάνωση μαχητών του Λιβάνου απειλεί την Κύπρο

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στην Κύπρο και στη διεθνή κοινότητα η σημερινή απειλή της Χεζμπολάχ. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: “Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό σε [έναν ευρύτερο πόλεμο], θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου”.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου λέει ότι η Κύπρος που επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμιά της “σημαίνει ότι έχει γίνει μέρος του πολέμου” και ότι η Χεζμπολάχ θα την “αντιμετωπίσει” ως τέτοια.

Ο Νασράλα προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα πολεμήσει “χωρίς κανόνες” και “χωρίς ανώτατα όρια” σε περίπτωση ενός ευρύτερου πολέμου με το Ισραήλ και ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα είπε ότι περιλαμβάνονται πιθανοί στόχοι στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο Νασράλα απείλησε για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει “μέρος του πολέμου” αν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.