Στο Δικαστήριο ο εν Αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Στο Δικαστήριο οδηγήθηκε πριν από λίγο ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί από την Αστυνομία για έντεκα αδικήματα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, κατόπιν εξασφάλισης μαρτυρίας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ για οικονομικής φύσεως αδικήματα, την οποία διερευνά η υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνελήφθη ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, ο ύποπτος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη βάση δικαστικού εντάλματος για αδικήματα που έχουν σχέση με συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, όπως είπε ο κ. Ανδρέου ήταν ορισμένη για να ξεκινήσει στις 10.50 το πρωί.

Και άλλα σκάνδαλα στην Πάφο

Την σύλληψη του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν κι άλλα σκάνδαλα στην Εκκλησία.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως υπήρχε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου και ήταν μάρτυρας κατά κάποιον τρόπο και του ζητήθηκε να καταθέσει τι άκουσε. «Διερωτήθηκα τι γίνεται με αυτή την υπόθεση, γιατί είναι πολύ σοβαρή και ελπίζω να μην ισχύει».

Πρόσθεσε ότι σε δύο πολύ σοβαρά σκάνδαλα που γνωρίζει ο ίδιος και αφορούσαν την Μητρόπολη Πάφου, υπήρξε καταλυτική παρέμβαση από τον τοπικό επίσκοπο.

Κληθείς να απαντήσει αν κινήθηκε σωστά η ανακριτική διαδικασία είπε ότι έπρεπε να τελειώσει η όλη υπόθεση εδώ και καιρό.

«Έχουμε να περιμένουμε δύο κατηγορητήρια και θα αποφασίσει το συνοδικό δικαστήριο. Ακούστηκαν πολλά και πρέπει να υπάρχει κατηγορητήριο. Αν αποφασίσει και επιβάλει ποινές, τότε έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην ιερά συνοδό», κατέληξε.