Ουκρανία: Η Ρωσία προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση

Για ακόμα μία φορά οι δηλώσεις του Β.Πούτιν έχουν θέσει την ουκρανική ηγεσία και το ΝΑΤΟ να βρίσκεται με μεγάλα ερωτηματικά για το τι πραγματικά αντιμετωπίζουν και ήδη αναλυτές αναφέρουν ότι μάλλον η Δύση δεν ακούει τα ρωσικά «καμπανάκια» μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Γιατί ο Β.Πούτιν δείχνει να τους τα λέει. πρώτα μίλησε για σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, το οποίο δεν το δέχτηκαν και στη συνέχεια τους είπε τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που δεν το γνώριζαν οι Ουκρανοί!

Το επόμενο βήμα όπως αρκετοί αναφέρουν είναι η διεξαγωγή μιας πλήρους κλίμακας προώθηση μαζικά πλέον προς κάθε κατεύθυνση που απλά θα μπορούσε να σαρώσει κάθε ουκρανική προσπάθεια άμυνας.

Έτσι ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι στο ουκρανικό μέτωπο βρίσκονται 700.000 Ρώσοι στρατιώτες κάτι που σημαίνει ότι οι ουκρανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πέσει έξω κατά περίπου 150.000 στρατιώτες που θεωρούσαν ότι βρίσκονται στις ζώνες μάχης.

«Έχουμε 700.000 στρατιώτες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Β.Πούτιν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με παρασημοφορημένους στρατιώτες.

Αυτή η δήλωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας που μιλούσε για 550.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής που σημαίνει ότι πραγματικά δεν γνωρίζουν και οι 700.000 του ρωσικού στρατού μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ακόμα και ένα 1.000.000.

Και απέναντι οι Ουκρανοί προσπαθούν από το φθινόπωρο να συγκροτήσουν 10 νέες ταξιαρχίες (50.000). Πέντε από αυτές είναι σχεδόν έτοιμες να σταλούν στο μέτωπο, άλλες πέντε αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξοπλισμό, όπλα και προσωπικό.

Το Κίεβο θα ρίξει αυτούς τους 50.000 στρατιώτες στη μάχη στο εγγύς μέλλον, καθώς οι απώλειες υπερβαίνουν ήδη τους αριθμούς που στέλνονται στο μέτωπο.

Ίσως η πρόταση της Μόσχας για ένα συγκεκριμένο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός σε λίγο καιρό να θεωρείται ότι θα ήταν «νίκη» για το Κίεβο.

Θυμίζουμε ότι στην διάρκεια ομιλίας του στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών (MFA) στις 14 Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αρχίσουν να «αποσύρονται πλήρως» από εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουσκάνσκα, Ζαπορίζια και Χερσώνα και ότι η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείπει επίσημα τον στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προτού η Ρωσία συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.