Κυπριακό, ανθρώπινα δικαιώματα, εκποιήσεις μεταξύ προτεραιοτήτων Γ. Γεωργίου

Το Κυπριακό στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων, θέματα περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και εκποιήσεις και μεταναστευτικό, βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του επανεκλεγέντα Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά την επίσημη ανακήρυξή του το πρωί της Τρίτης στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, ο κ. Γεωργίου, κάνοντας έναν απολογισμό για το εκλογικό αποτέλεσμα είπε «ο κόσμος μίλησε. Είναι σεβαστό το αποτέλεσμα. Μπορεί να μη μας ικανοποιεί πάρα πολύ, από την άποψη ότι δεν έχουμε εκλέξει έναν δεύτερο Ευρωβουλευτή».

Ερωτηθείς για το τι προτίθεται να κάνει από αύριο, είπε ότι «με τις όποιες γνώσεις έχω συσσωρεύσει την τελευταία πενταετία, με τη στήριξη των ανθρώπων μας στις Βρυξέλλες αλλά και εδώ, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, θα προσπαθήσω, μπαίνοντας σε κρίσιμες επιτροπές, να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι κύριος στόχος του θα είναι η ανακίνηση του Κυπριακού, μέσα στα ευρωτουρκικά πλαίσια, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις εκποιήσεις, στο μεταναστευτικό «και σε αυτή τη λαίλαπα της ακροδεξιάς, που έχει δυστυχώς προελάση στην Ευρώπη αυτή την περίοδο».