Πολωτικό το κλίμα στη Λεμεσό για τις δημαρχιακές

Επεισόδια μεταξύ οπαδών Νικολαίδη Αρμεύτη χθες μετά το ντιμπέιτ

Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης, δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία «χαρτοπολέμου για τα χιλιοειπωμένα και χιλιοαπαντημένα», αναφέρει το επιτελείο του, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του επιτελείου του ανθυποψηφίου του Νίκου Νικολαΐδη. Καταδικάζει επίσης χθεσινοβραδινό περιστατικό μετά τη λήξη debate τηλεοπτικού σταθμού.

Σε ανακοίνωση του, το επιτελείο Αρμεύτη καταδικάζει «απερίφραστα, το ψεσινό περιστατικό βίας, μετά τη λήξη του debate του τηλεοπτικού σταθμού Capital, στο Λανίτειο, με προπηλακισμό πολιτών», προσθέτοντας ότι προηγήθηκε προσωπική επίθεση στον Γιάννη Αρμεύτη κατά τη διάρκεια υποβολής της υποψηφιότητάς του.

Τα δυο αυτά περιστατικά είναι «αποτέλεσμα της τοξικότητας που υπάρχει», συνεχίζει η ανακοίνωση και κάνει λόγο για εμπρηστική ανακοίνωση του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος «επιμένει στην τοξικότητα, την πόλωση και τον διχασμό». Καλεί δε όλους να κατεβάσουν τους τόνους και υπογραμμίζει ότι η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να βρει τους Λεμεσιανούς ενωμένους και σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.

Επίθεση Νικολαίδη σε Αρμεύτη

Η υποψηφιότητα Γιάννη Αρμεύτη εμπεριέχει «ένα τεράστιο και ξεκάθαρο θέμα σύγκρουσης συμφέροντος», αναφέρει το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου για τη δημαρχία Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, προσθέτοντας ότι το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από τέτοια διλήμματα.

Σε ανακοίνωση του, το επιτελείο Νικολαΐδη κάνει αναφορά σε περιστατικά κατά την θητεία του κ. Αρμεύτη ως δημοτικός σύμβουλος (2006-2016), όπου «συμμετείχε και ψήφιζε σε συνεδρίες της Πολεοδομικής Επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου, όταν εξετάζονταν αιτήσεις που αφορούσαν το αρχιτεκτονικό του γραφείο», αλλά και ως μελετητής, όπου «σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα στα πλαίσια προώθησης των συμφερόντων του και των πελατών του καταπάτησε νομοθεσίες και κανονισμούς».

Κάνει ακόμη αναφορά σε «εξόφθαλμη παραβίαση και αλλοτρίωση του ιστορικού χαρακτήρα της πόλης μας» μέσα από υποβολή προτάσεων εκ μέρους πελατών του αρχιτεκτονικού του γραφείου, για ανέγερση πύργων σε ζώνες ειδικής προστασίας, όπως απέναντι από το μόλο, στην οδό Γλάδστωνος και σε μικρή απόσταση από το κάστρο της Λεμεσού, ενώ αναφέρει ότι ο κ. Αρμεύτης (σε περίπτωση εκλογής του), κατά την επικείμενη διαδικασία αλλαγής ζωνών «θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων πελατών του αρχιτεκτονικού του γραφείου».