Πρόεδρος: Αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες

Tη βεβαιότητα ότι, αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην αρχή της συνεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η «υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα» είναι η προσπάθεια να επαναρχίσουν οι συνομιλίες

Σημείωσε ότι η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα ήταν στην Κύπρο για τρίτη φορά, και είπε ότι χαιρετίζει τις προσπάθειές της και του Γενικού Γραμματέα,  αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

«Ένα από τα μηνύματα που μετέφερε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε ήταν η στήριξη της διεθνούς κοινότητας για επανέναρξη των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Ανταποκριθήκαμε σε όλες τις προσκλήσεις της για να ξεκινήσει ένας διάλογος», ανέφερε, για να διερευνηθεί αν μπορεί να οδηγήσει αυτός ο διάλογος σε επανέναρξη των συνομιλιών. «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς», συνέχισε, σημειώνοντας ότι, παρόλα αυτά η προσπάθεια συνεχίζεται.

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο στη διπλωματία», είπε.

Αν υπάρχει πολιτική βούληση, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είμαι σίγουρος ότι μπορεί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα πάντα στην βάση του συμφωνημένου πλαισίου».