Οι Μοναχοί Ησαΐας και Τιμόθεος ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 η κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου, του μοναχού Ησαία, για την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ. 

Οι μοναχοί Ησαΐας και Τιμόθεος άρχισαν να καταθέτουν στις 09:30, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι δύο μοναχοί θα κατέθεταν το απόγευμα, στις 17:00.

Το απόγευμα, στις 17:00, θα καταθέσει ο Ιερομόναχος Αββακούμ.

Οι δυο μοναχοί προσήλθαν στην Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους, Ανδριάνα Κλαΐδη. 

Στο μεταξύ, χθες Δευτέρα κατέθεσε, για πέραν των τεσσάρων ωρών, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου, ο εν αργία Αρχιμανδρίτης της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριος, και όπως δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος, και ερωτηθείς σχετικά, ότι «κατέθεσε ο πατήρ Νεκτάριος, ολοκλήρωσε την κατάθεση του». Σημείωσε, επίσης, ότι κατατέθηκε ολόκληρη κατάσταση με μάρτυρες που επιθυμούν να εξεταστούν, περίπου 20 άτομα.

«Υπομνήσαμε και εμείς στην Ανακριτική Επιτροπή ότι υπάρχει το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού», πρόσθεσε.

Το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής για χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκε με την πολύωρη κατάθεση του εν Αργία Αρχιμανδρίτη Πορφύριου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατέθεσε τις απόψεις του για την υπόθεση, δέχθηκε ερωτήσεις, απάντησε.

Σε ερώτηση αν θα καταθέσουν ξεχωριστά, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως δεν γνωρίζουν, είναι η ίδια η ώρα που δηλώθηκε ως ώρα καταθέσεως, και δεν ξέρουν πώς η Επιτροπή θα χειριστεί το θέμα.