Οι πλήμμυρες στις αποθήκες φαρμάκων έφεραν στην επιφάνεια σκάνδαλο ολκής: Έδινε ενοίκιο €6.660 και έπαιρνε πίσω €135.000

Ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων, αλλά ταυτόχρονα και την αποκάλυψη σκανδαλωδών πτυχών στις αποθήκες φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, έφερε η πρόσφατη χαλαζόπτωση.

«Καταστράφηκαν ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων, στις φαρμακευτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στη Λευκωσία».

Η υπόθεση, την οποία έφερε σήμερα στο φως η εφημερίδα “Φιλελεύθερος, αποσιωπάται εδώ και 16 ημέρες. Με τη δημοσιοποίηση του θέματος το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση του αποθέματος.

Αίσθηση προκαλούν -ωστόσο- τα όσα αποκάλυψε στο ΣΙΓΜΑ η Ελεγκτική Υπηρεσία. Η αποθήκη δεν φέρεται να διαθέτει -πάντως- τελική έγκριση, ούτε και άδεια χρήσης από το 2018, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις του Ελεγκτή. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής, Μάριος Πετρίδης, αναφέρει ότι «σε αυτή την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας 14 Μαΐου 2018 είχαμε πληροφορηθεί ότι η άδεια τελικής έγκρισης και χρήσης του υποστατικού δεν έχει εκδοθεί.

Ερωτήματα γεννά όμως και το κόστος ενοικίασης του υποστατικού, καθώς πρόκειται για κρατική περιουσία. «Το είχαμε αναφέρει σε αρκετές εκθέσεις , το 2018, το κράτος, το Υπουργείο Ενέργειας ενοικίαζε σε κάποιο ιδιώτη και αυτός ο ιδιώτης υπενοικίαζε πίσω σε άλλο κυβερνητικό τμήμα. Το πρώτο ενοίκιο είναι 6.660 ευρώ το χρόνο και υπενοικιάζει πίσω 135 χιλιάδες ευρώ το χρόνο».

Το όλο θέμα οδηγείται σήμερα ενώπιον της Βουλής .