Αναχώρησε από Λάρνακα το πλοίο για τη Γάζα

Αναμένεται να φθάσει σε δύο περίπου μέρες

Αναχώρησε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί για τη Γάζα το πλοίο Open Arms με 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που αποτελείται από ξηρά τροφή, νερό και ιατρικά αναλώσιμα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αμάλθεια».

Πριν τις 8.30 το πλοίο μετακινήθηκε στο σημείο του λιμανιού όπου βρισκόταν η πλατφόρμα με την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία προσδέθηκε στο πλοίο, ξεκινώντας το ταξίδι που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 2 περίπου μέρες.

Η ΜΚΟ στην οποία ανήκει το πλοίο σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ έγραψε ότι αναχώρησε η βοήθεια των περίπου 200 τόνων τροφής (ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες με λαχανικά και πρωτεΐνη). Αναφέρει ότι μαζί με την βοήθεια των ΗΑΕ και του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών η ομάδα εργάζεται για να στείλει όση περισσότερη βοήθεια είναι δυνατή με πλοία.

Σανίδα σωτηρίας για τους άμαχους, λέει ο Πρόεδρος

Το ταξίδι της Αμάλθειας είναι ένα ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς και μόλις ξεκίνησε, έγραψε στην πλατφόρμα «Χ» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αναφερόμενος στο πρώτο ταξίδι πλοίου που απέπλευσε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Λάρνακας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Γάζας, ο Πρόεδρος έγραψε ότι “το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της Κυπριακής Πρωτοβουλίας για Θαλάσσιο Διάδρομο για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα απέπλευσε. Είναι σανίδα σωτηρίας για τους αμάχους”.

“Το ταξίδι της Αμάλθειας είναι ένα ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς και μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της  Κυπριακής Πρωτοβουλίας Θαλάσσιου Διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα απέπλευσε. Είναι σανίδα σωτηρίας για τους αμάχους”, τόνισε ο Πρόεδρος.