Συνεστίαση ΕΔΕΚ στο Λονδίνο με προσκεκλημένο τον πρόεδρο του κόμματος Μ.Σιζόπουλο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από υποστηριχτές της ΕΔΕΚ διεξήχθη στο Λονδίνο συνεστίαση την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Εκτός από μέλη και φίλους της ΕΔΕΚ προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Βασίλης Μαύρου, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου, στηριζόμενος από την ΕΔΕΚ. Ο Κύπριος εργατικός βουλευτής Πάμπος Χαραλάμπους. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ, Χρίστος Καραολής, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΗΒ, Μιχάλης Έλληνας.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΗΒ Γιώργος Κουτούκης μαζί με την επιτροπή του οργάνωσαν την εκδήλωση.  

Σε ομιλία του, στα μέλη και υποστηριχτές της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρθηκε στην σημασία των επερχόμενων εκλογών για την ΕΔΕΚ αλλά και για την Κύπρο γενικότερα. Αναφέρθηκε ειδικά στις Ευρωεκλογές και ότι είναι πολύ σημαντικό τα μέλη και φίλοι της ΕΔΕΚ να δραστηριοποιηθούν για να μπορέσει το κόμμα να κερδίσει τουλάχιστο μια έδρα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρθηκε στην σημασία αυτής της έδρας όχι μόνο για την ΕΔΕΚ και την Κύπρο αλλά και για την Σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πρέπει να αντιπροσωπεύεται και από το Κυπριακό Σοσιαλιστικό κόμμα της ΕΔΕΚ.

Αναφέρθηκε επίσης και στις Δημοτικές εκλογές και ανέλυσε την σημασία που αυτές έχουν για την δημοκρατία και την δημοκρατική αντιπροσώπευση όλων των Κυπρίων στα θέματα που τους αφορούν.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε  και στην υποστήριξη από την ΕΔΕΚ του ανεξάρτητου υποψήφιου Δημάρχου Αμμοχώστου Δρ. Βασίλη Μαύρου. Είπε δε ότι δεν είναι τυχαία αυτή η υποστήριξη και ότι ο υποψήφιος Βασίλης Μαύρου επιλέγηκε  λόγω των ικανοτήτων του, της πείρας του και την  συνεχή του καμπάνια στα ξένα κέντρα αποφάσεων για δικαιοσύνη στην Κύπρο και την Αμμόχωστο.

Ακολούθως ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Βασίλης Μαύρου ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο για την στήριξη της υποψηφιότητας του. Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μαύρου ανέφερε ότι αν εκλεγεί θα σταθεί ο ίδιος εμπόδιο και να μην αφήσει να περάσουν απαράδεκτα σχέδια για την λύση του Κυπριακού, που ενδεχομένως κάποιοι θα σκεφτούν να επαναφέρουν έστω και με υποτυπώδεις αλλαγές, που στην ουσία τους να μην διαφέρουν  από τα προηγούμενα , όπως το εκτρωματικό Σχέδιο Ανάν, το οποίο ο λαός της Κύπρου απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία.

Ο Βασίλης Μαύρου απέρριψε τοποθετήσεις που θέλουν την δική μας την πλευρά να κάνει και άλλους συμβιβασμούς . Απεναντίας, τόνισε, ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν χωρούν άλλες υποχωρήσεις. Τόνισε δε ότι είναι η Τουρκία που πρέπει να συμβιβαστεί που είναι ο ένοχος όχι μόνο για την εισβολή και κατοχή σχεδόν της μισής Κύπρου αλλά και για την διαιώνιση του Κυπριακού.

Ανέφερε δε ότι οι πιέσεις στην δική μας την πλευρά για τάχα τελευταίες ευκαιρίες είναι καταδικαστέες. Και ότι αυτές πρέπει να απευθύνονται στην Τούρκικη πλευρά. Επίσης είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να ανεχθούν διολισθήσεις από θέσεις αρχών και από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τέλος ανέφερε ότι σαν δήμαρχος Αμμοχώστου θα θέσει το θέμα της εφαρμογής των ψηφισμάτων του ΣΑ, και την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της  σαν προτεραιότητα.