Ν.Αναστασιάδης: Το όποιο πόρισμα για τους ισχυρισμούς Μ. Δρουσιώτη να δοθεί στη δημοσιότητα

Το όποιο πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην οποία χαιρετίζει την έναρξη διερεύνησης «ψευδών και ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και μιας αναπαραγόμενης μυθοπλασίας» που τον φέρει ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρει ότι, με αφορμή την ανακοίνωση διορισμού της Gabrielle Louise Mclntyre για διερεύνηση «των κακόβουλων και συκοφαντικών ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο “Κράτος Μαφία” του “ερευνητή” κ. Μακάριου Δρουσιώτη», χαιρετίζει, «με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έναρξη διερεύνησης Ψευδών και ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και μιας αναπαραγόμενης μυθοπλασίας» που όπως λέει, τον φέρει ως «εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς».

«Ήταν και παραμένει η θέση μου πως το όποιο πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα», αναφέρει.

Στους ισχυρισμούς, όπως σημειώνει, πως η απόφαση για λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον του Μακάριου Δρουσιώτη αποσκοπεί στον εκφοβισμό του, λέει ότι «δεν αποτελεί παρά ένα νέο εύρημα του “ερευνητή” εν όψει των αποκαλυπτηρίων του».

«Επιθυμώ να διαβεβαιώσω αλλά και να επισημάνω στον κ. Δρουσιώτη πως το μόνο που πρέπει να τον φοβίζει είναι η αλήθεια! Και η αλήθεια είναι τα όσα Ψευδώς και επί σκοπώ κατέγραψε στα βιβλία του κατ ‘αντίθεση με τις επιστολές, τα σημειώματα και τις μελέτες που ο ίδιος συνέτασσε και μου επέδιδε κατά την υπηρεσία του ή και μεταγενέστερα», αναφέρεται στην δήλωση. Όπως θα πρέπει να τον φοβίζουν, συνεχίζει, «οι εκ προθέσεως διαστρεβλώσεις κειμένων, αντιφατικών και αναληθών ισχυρισμών και αυτοδιαψεύσεων αλλά και τα όσα τεκμήρια θα κατατεθούν στην Επιτροπή και το Δικαστήριο, που καταρρίπτουν ένα προς ένα τα κακόβουλα και συκοφαντικά ψεύδη του».

«Είμαι βέβαιος, πως ως λάτρης της αλήθειας, θα έχει την τόλμη να εκθέσει τα μυθεύματα του τόσο στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς όσο και στο Δικαστήριο», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Κλείνοντας, σημειώνει πως, εν αναμονή της έρευνας περιορίζεται στα ελάχιστα.