Επιστολή Κ. Μαυρίδη σε Ολγκίν για συνάντηση με ομάδες κοινωνίας πολιτών

Επιστολή εκ μέρους ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνάντηση μαζί της, είπε οτι έστειλε την Τρίτη ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης, στην προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Στην επιστολή, ο κ. Μαυρίδης, μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, και Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο, αναφέρει ότι απευθύνεται στην κ. Ολγκίν, εκ μέρους πολλών ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες έχουν εκδηλώσει «έντονο ενδιαφέρον» για μια συνάντηση μαζί της.

Ο σκοπός αυτής της συγκέντρωσης, αναφέρει, «είναι να σας δώσει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών των οποίων οι πολιτικές πεποιθήσεις καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οπτική γωνία των διαφορετικών φωνών και απόψεων» στην Κύπρο.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μια τέτοια συνάντηση θα ήταν χρήσιμη, επιτρέποντάς σας να κατανοήσετε καλύτερα τις ανησυχίες, τις απόψεις και τις επιδιώξεις ολόκληρου του κυπριακού λαού», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαυρίδης.

Ο Ευρωβουλευτής ανέφερε, σε συνάντηση με Κύπριους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ότι, η κ. Ολγκίν, κατά την πρώτη επίσκεψή της στην Κύπρο, συναντήθηκε με κάποιες ομάδες κοινωνίας των πολιτών που της έχουν προταθεί από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι η προεπιλεγμένη άποψη είναι μεροληπτική.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, για να διαμορφώσει κάποιος μια άποψη για την πραγματικότητα, πρέπει να ακούσει κάθε άποψη, σημειώνοντας ότι υπάρχει τεράστιο μέρος της κοινωνίας που δεν ακούγεται η άποψή τους.