Αξιολογείται και η νέα κατάθεση του Β.Γ.Εισαγγελέα

Η  Αστυνομία άρχισε ήδη να παίρνει καταθέσεις

 

 

Τα ονόματα των δικηγόρων Πάμπου Ιωαννίδη, Παναγιώτη Νεοκλέους και Αντωνάκη Ανδρέου, της θυγατέρας της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη -Μαριάννας- και του Εφόρου Εταιρειών Σπύρου Κόκκινου φέρεται να βρίσκονται στη λίστα καταθέσεων της Αστυνομίας, βάσει και των όσων κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη βδομάδα ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Στη συνέντευξη Τύπου είχε καταγγείλει χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, καθώς και άλλων προσώπων σε σχέση με την υπόθεση της εταιρείας «Providencia».ÂÏÇÈÏÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ Ñ.ÅÑÙÔÏÊÑÉÔÏÕ ÁÑ×ÇÃÅÉÏ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ

Η λήψη των προαναφερθεισών καταθέσεων άρχισε από χθες και συνεχίζεται και σήμερα. Δόθηκαν στους ανακριτές οδηγίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επηρεασμού του ανακριτικού έργου. Δεν αποκλείεται, μετά και τη λήψη των προαναφερθεισών καταθέσεων να κριθεί δικαιολογημένη η λήψη περαιτέρω καταθέσεων.

Στόχος των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου είναι να εξακριβώσουν το βάσιμο των καταγγελιών του κ. Ερωτοκρίτου και αν στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Σε ένα τέτοιο σενάριο, δηλαδή που όντως τεκμηριωθούν αδικήματα, οι ανακριτές θα προβούν σε εισηγήσεις για διώξεις στον Γενικό Εισαγγελέα. Χθες ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας μετέβη εκ νέου στο ΤΑΕ Αρχηγείου, με δική του πρωτοβουλία, και έδωσε δίωρη συμπληρωματική κατάθεση σε σχέση με την υπόθεση «Providencia».
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραχώρησε και άλλα έγγραφα, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ενισχύουν τα όσα καταγγέλλει. Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η νέα κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου θα αξιολογηθεί σε συνάρτηση και με την πολυσέλιδη κατάθεση που έδωσε στις 16 και 17 Απριλίου για τις καταγγελίες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και άλλων προσώπων.

Διαψεύδει ο Παναγιώτης Καλλής

Στο μεταξύ, οι ανακριτές δεν αποκλείεται να ζητήσουν τη συνδρομή του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, υπό τη μορφή παραχώρησης πληροφοριών. Σε δηλώσεις του, ο Παναγιώτης Καλλής διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες του έχει ζητηθεί από τη Νομική Υπηρεσία να λάβει πρόσθετες καταθέσεις για την υπόθεση που ο ίδιος διερεύνησε και ετοίμασε πόρισμα για την κατ’ ισχυρισμόν δωροδοκία του Βοηθού Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

«Δεν μου έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Καλλής. Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του πρώην δικαστικού διαπιστώνει πως ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έχει διαπράξει τα αδικήματα δεκασμού και δωροληψίας. Βάσει του πορίσματος, η Νομική Υπηρεσία ετοιμάζει κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου, που θα καταχωρισθεί τις επόμενες μέρες στο δικαστήριο.