Την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ συζήτησε ο Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου

Θέματα που άπτονται της εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συζήτησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο του ΕΔΑΔ, Siofra O’ Leary, στο πλαίσιο των επαφών του στο Στρασβούργο μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασής του στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Ευρώπης, στον οποίο εκπροσωπούνται 46 χώρες από όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι το σώμα στο οποίο ανήκει το ΕΔΑΔ το οποίο νομολογεί και λαμβάνει αποφάσεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο κτήριο του ΕΔΑΔ αφού προσφώνησε την ολομέλεια της ΚΣΣΕ. Τον υποδέχθηκε η Πρόεδρο του Δικαστηρίου με την οποία στη συνέχεια είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Τη συνάντηση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απασχόλησαν θέματα που άπτονται της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και η τεράστια σημασία και ρόλος του Δικαστηρίου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε την Πρόεδρο του ΕΔΑΔ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε για την πλήρη προσήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις αποφάσεις του Δικαστηρίου.